Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Βυζαντινός Χορός "ΤΡΟΠΟΣ" στο Πατριαρχείο



Με αφορμή το ταξίδι στο Ικόνιο όπου αύριο 26 Σεπτεμβρίου 2010 ο Βυζαντινός Χορός "ΤΡΟΠΟΣ" θα συμμετάσχει στο διεθνές φεστιβάλ μυστικιστικής μουσικής, τα μέλη της χορωδίας πραγματοποίησαν προσκύνημα στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και παρακολούθησαν τον Εσπερινό όπου χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, απεύθυνε χαιρετισμό σε όλους τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα στον διευθυντή της χορωδίας κ. Αγγελίδη και τα μέλη της, βρίσκοντας αφορμή να αναφερθεί στην συμμετοχή της στην αυριανή συναυλία, καθώς και να απαριθμήσει τα προσκυνήματα της ευρύτερης περιοχής του Ικονίου με σημαντικότερο τον Ιερό Ναό της Αγίας Ελένης.
Εκτός από τις ευχές για καλή επιτυχία στην συναυλία και για ευόδωση όλων των αγαθών προσπαθειών της χορωδίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ελπίδα, η νέα αρχή που έγινε με την Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά να συνεχισθεί και με όλα τα μεγάλα προσκυνήματα του Γένους, με την άδεια πάντα της τοπικής κυβέρνησης, όπως αρμόζει σε κάθε δημοκρατική κυβέρνηση να συμπεριφέρεται στις μειονότητες της χώρας της.
Κ.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου