Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Για μια νέα αρχή στο είπαν - ξείπαν


Αυτό το «κίνημα των αποδείξεων», όπως έλεγε κι ο δυστυχής κ. Παπακωνσταντίνου (να ξαναγράφουμε τις ξεθωριασμένες, να σπαταλάμε ώρες για να λογαριάζουμε, να, να, να...), είναι μάλλον η απόδειξη ότι μας θεωρούν υποζύγια! ή αιχμάλωτους...

Δεν τους περνάει απ' το μυαλό ότι με αυτήν την υπόθεση των αποδείξεων απέδειξαν την τέλεια ανεπάρκειά τους; Ή μάλλον την τέλεια ικανότητά τους να μην μπορούν να αντικαταστήσουν το χειρότερο με το καλύτερο. Σχεδόν πουθενά... 


Ο κ. Αλεξ Ρόντος βγήκε στο φως και δεν κάηκε! Αρα δεν είναι βρυκόλαξ.

.......................................

Αλλο το «φως της δημοσιότητος», θα μου πείτε, κι άλλο το φως του ζωοδότη ήλιου! Πολύ σωστό και πολύ καλημέρα σας!

Και καλήν εβδομάδα!

*****

Πίσω φαίνεται να κάνει η κυρία Διαμαντοπούλου (αν εν τέλει κάνει) για το μάθημα της Νεοελληνικής Ιστορίας και την εξαίρεσή του από τα βασικά των Β' και Γ' Λυκείου.

Γιατί να εξαιρεθεί το μαθηματάκι; για να μη μαθαίνουν τα παιδιά για τους δωσίλογους της Κατοχής;

Ομως, για να σοβαρευτούμε (εντολή γιατρού) και μόνον η ιδέα (της κυρίας Δραγώνα;) για απόσυρση του μαθήματος της Νεοελληνικής Ιστορίας (ή την απίσχνανσή του μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής τοιαύτης), αρκεί. Δείχνει, φανερώνει, βοά.

Οσο για την κυρία Δραγώνα: ωφελήθηκε σφόδρα, διότι κατηγορήθηκε από διάφορους εθνικιστές για πράγματα που δεν είχε πει. Εκτοτε η κυρία Δραγώνα, με άλλοθι αυτό το γεγονός, προσπάθησε να περάσει στο απυρόβλητο όσα πράγματι έχει πει και όσα όντως πράττει.

Από τις αιτιάσεις λοιπόν σοβαρών ανθρώπων ξεφεύγει διά της σιωπής κι από τη βοή των έργων της ομοίως.

Αλλά, μιας και μιλάμε για την Παιδεία (και τη διά βίου υπονόμευσή της απ' την καθεστωτική εκπαίδευση), εξαιρετικά χαριτωμένο ήταν αυτό που είπε ο Γιωργάκης στα άλλα παιδάκια για τα κομπιουτεράκια -παινεύοντας

το Kindle του, στο οποίον, λέει, κατεβάζει ό,τι βιβλίο θέλει, όπως τελευταίως το βιβλίο «Μετά το σοκ, η νέα οικονομία» της κυρίας Κοντολίζας Ράις, το οποίον λέει -πάντα ο Γιωργάκης στα άλλα παιδάκια- τον βοήθησε να εξηγήσει και να αντιμετωπίσει την κρίση!

Ξερά τα παιδάκια!

Το ένα με τον μπαμπά απολυμένο. Το άλλο με τον παππού να μην μπορεί πλέον να του πάρει μια σοκολάτα. Με τη θεία άνεργη. Και τα έξοδα του σπιτιού στην τσίτα.

Αλλά ο Γιωργάκης διάβασε το βιβλίο της υπουργού του τέρατος για την κρίση που προκάλεσε το τέρας και βρήκε (γνωστές) τις λύσεις!

Ο,τι να 'ναι, όπου να 'ναι κι ό,τι του 'ρχεται...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 11.Χ.2010 stathis@enet.gr
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=212199

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου