Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Οι κρατικοδίαιτοι εκδότες είναι το τελευταίο στήριγμα της κυβέρνησης

Απόλυτη σύμπνοια το Σαββατοκύριακο σε εφημερίδες όπως η Ημερησία, το Εθνος της Κυριακής., η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, το Πρώτο Θέμα. Ολες αυτές έχουν ως θέμα την επαναδιαπραγμάτευση για το μνημόνιο και τα σενάρια που σας γράφαμε εμείς από το Σάββατο το πρωί. Εμφανής η αγωνία της κυβέρνησης για την οικονομία που πάει από το κακό στο χειρότερο, γι’ αυτό και ξεκίνησαν οι διαρροές περί διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόϊκα. Και δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένες εφημερίδες είχαν την ίδια πληροφόρηση, πρέπει άλλωστε τόσο στην κρίσιμη εκλογική μάχη όσο και στη δύσκολη επόμενη ημέρα, ο Γ. Παπανδρέου να έχει συμμάχους.

Η συμφωνία κυβέρνησης – βαρόνων των media έχει να κάνει με το βάθος της στήριξης που θα πρέπει να παρέχουν στις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού. Δηλαδή οι εφημερίδες θα εμφανίσουν το σενάριο της αλλαγής του Μνημονίου ως αναγκαίο κακό, ανεξάρτητα από το τι σημαίνει αυτό. Αν προβλέπει δηλαδή νέα μέτρα, επιμήκυνση της κυριαρχίας του ΔΝΤ ή ακόμη και εκχώρηση κι άλλων κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Το μοναδικό αποκούμπι της κυβέρνησης αυτή την περίοδο είναι οι εκδότες και δεν είναι καθόλου τυχαίες οι επαφές που άνοιξαν με μπροστάρη τον Τ. Χυτήρη. Ούτε είναι τυχαίες οι διαρροές περί στήριξης από την πολιτεία των χειμαζόμενων εφημερίδων με συγκεκριμένα μέτρα που σύντομα θα ανακοινωθούν προτού βάλουν λουκέτο κι άλλα Μέσα.

Μην απορήσετε λοιπόν αν δείτε κωλοτούμπες ακόμη κι από παραδοσιακούς εχθρούς του κ. Παπανδρέου.
http://www.antinews.gr/?p=71457

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου