Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Το κάψιμο του Οβριού

Ο Ντομινίκ Στρος Καν μίλησε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και δήλωσε πως, αν ήταν Έλληνας, μπορεί να ήταν κι αυτός στους δρόμους. Έχει καταλάβει ο άνθρωπος πόσο δουλοπρεπείς και προσκυνημένοι είμαστε και μας κάνει πλάκα επειδή δεν αντιδρούμε.

Χτες στη Βουλή, ο κ. Στρος Καν απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών. Οι Έλληνες βουλευτές δεν έχουν πια λόγο ύπαρξης και -για να δικαιολογήσουν το μισθό τους- έχουν μετατραπεί σε δημοσιογράφους.

Η Βάσω Παπανδρέου επισήμανε στον κ. Στρος Καν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους και τη φυγή τους προς το εξωτερικό. Τώρα την πήρε τη Βάσω Παπανδρέου το παράπονο και η έγνοια για τους νέους – τόσα χρόνια που οι πασόκοι ξέσκιζαν τη χώρα και έφτιαχναν περιουσίες, δεν την ένοιαζε καθόλου τι θα συμβεί στις επόμενες γενιές. Έτσι είναι, όμως: όταν βλέπεις το λιντσάρισμα να έρχεται, γίνεσαι ψυχοπονιάρης και πλημμυρίζεις από αλληλεγγύη.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν απάντησε στη Βάσω Παπανδρέου πως οι νέοι θα αποκτήσουν εμπειρία στο εξωτερικό και αργότερα θα επανέλθουν στην Ελλάδα. Βέβαια, η καλύτερη λύση για τους νέους Έλληνες είναι να φύγουν και να μη γυρίσουν ποτέ – να μείνουν μακριά από την Ελλάδα, για να σωθούν.

Μια από τις πιο όμορφες στιγμές της παρουσίας του Ντομινίκ Στρος Καν στη Βουλή, ήταν όταν ο Μίμης Ανδρουλάκης του χάρισε το τελευταίο του βιβλίο «Ζουρλομανδύας».

Σε συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή, οι διαδηλωτές έκαψαν ομοιώματα που παρίσταναν το ΔΝΤ, την κυβέρνηση, το ΣΕΒ και τη ΓΣΕΕ. Δηλαδή, το ΚΚΕ τις παραμονές των Χριστουγέννων αναβίωσε στην πλατεία Συντάγματος το κάψιμο του Ιούδα, ένα πασχαλινό έθιμο που είναι γνωστό και ως «κάψιμο του Οβριού» - κρίμα που δεν έκαναν και περιφορά του Επιταφίου.

Προφανώς, το κάψιμο των ομοιωμάτων θα ήταν ιδέα της Λιάνας Κανέλλη, η οποία είναι χριστιανορθόδοξη κομουνίστρια και σκέφτηκε πως, αφού ο Ντομινίκ Στρος Καν είναι Εβραίος, καλό θα ήταν να τον υποδεχτούμε με το κάψιμο του Οβριού, για να τον τρομάξουμε.

Ιδιαίτερη αίσθηση τη χτεσινή ημέρα προκάλεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος εμφανίστηκε στη Βουλή με ένα μπλουζάκι που έγραφε «Greece is not for sale» (Η Ελλάδα δεν είναι για πούλημα).

Η εμφάνιση του κ. Καμμένου –όνομα και πράμα- με το μπλουζάκι που έγραφε πως η Ελλάδα δεν είναι για πούλημα έγινε μόνο για τις ανάγκες των φωτορεπόρτερ, αφού αφενός δεν συναντήθηκε ποτέ με τον κ. Στρος Καν και αφετέρου η Ελλάδα έχει πουληθεί εδώ και χρόνια, οπότε δεν μπορούμε να πουλήσουμε κάτι που δεν μας ανήκει.

pitsirikos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου