Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Τί περιμένουν οι πολιτικοί για να φύγουν;

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Τί περιμένουν οι πολιτικοί για να φύγουν;Τί περιμένουν για να ζητήσουν από τους Έλληνες συγνώμην, όπως έκανε εκείνος ο Ιάπων υπουργός Άμυνας, που όταν έπεσε ένα στρατιωτικό αεροπλάνο της Ιαπωνίας πήγε στην κεντρική πλατεία του Τόκιο, γονότισε, ζήτησε συγνώμην από τους συμπατριώτες του και παραιτήθηκε. Τί περιμένουν οι πολιτικοί;

Οι πολιτικοί αν αγαπούσαν την πατρίδα τους θα ζητούσαν από τους Έλληνες να βρουν άλλους πιο ικανούς από αυτούς και θα βοηθούσαν κι οι ίδιοι να βρεθούν οι πιο ικανοί.

Με ποια κριτήρια θα ψάξουν να βρουν πιο ικανούς πολιτικούς;

Τα κριτήρια αυτά οπωσδήποτε θα αποτρέπουν την αρχομανία, τη φιλοχρηματία, την περιφρόνηση προς τα ιερά και τα όσια, την αδιαφορία για τα εθνικά σύμβολα, για την Ελληνική γλώσσα, για την Πίστη, για την Παράδοση, για την ακεραιότητα της Χώρας.

Τέτοια κριτήρια είναι π.χ. η μη ύπαρξη βουλευτικής αποζημίωσης, η μη μετατροπή της πολιτικής ιδιότητας των πολιτικών σε κερδοφόρο επάγγελμα και των πολιτικών κομμάτων σε κερδοφόρες επαγγελματικές επιχειρήσεις. Η μη ύπαρξη κληρονομικής πολιτικής οικογενειοκρατίας. Η μη εξάρτηση από τον συνδικαλισμό, τον κομματισμό και από τους μεγαλοϊδιοκτήτες του Τύπου. Η μη χρησιμοποίηση οποιασδήποτε καλλιτεχνικής, επιστημονικής ή οποιασδήποτε άλλης ιδιότητας για ιδιοτελείς σκοπούς και για αυτοπροβολή.

Πριν από όλα όμως θα πάψει η καταστροφική επίδραση της τηλοψίας εις βάρος του Ελληνικού Λαού; Οι μεγαλοϊδιοκτήτες των ΜΜΕ δεν θα μπορούν να μετατρέπουν τους Έλληνες σε ζαλισμένο κοπάδι. Θα τεθούν ηθικά όρια στην "επιστήμη" της ισοπέδωσης των πάντων στην Ελλάδα. Η Ελλάδα μοιάζει τώρα με χαλασμένο θερμοστάτη που θα εκραγεί, αφού το "άναψε" είναι το ίδιο με το "σβήσε".

Τί περιμένουν οι πολιτικοί για να φύγουν, αλλά και τι περιμένουν οι Έλληνες για να αλλάξουν την εικόνα την οποία τους επέβαλαν για τον εαυτό τους; Ποιος δεν έχει τη στοιχειώδη νοημοσύνη, πως δεν ξεπλένει κανείς την πληγή του με το αίμα της; Ποιος υπονομεύει ο ίδιος την αξιοπιστία του προκειμένου να συνάψει δάνεια με υπέρογκο τόκο από τους γνωστούς τοκογλύφους;Είμαστε οι Έλληνες όπως τους εμφανίζουν οι πολιτικοί φυγόπονοι, αφερέγγυοι, ψεύτες ή είμαστε μαζοχιστές, που τους αρέσει να τους βασανίζουν ή είμαστε χαζοί ή πνευματικά καθυστερημένοι ή ανίκανοι να προστατέψουμε τα εθνικά και τα οικονομικά μας συμφέροντα και να αυτοκυβερνηθούμε;

Ή μήπως θέλουμε να αυτοκτονήσουμε και βαδίζουμε σαν ένα κοπάδι από λιοντάρια με αρχηγό ένα ελάφι προς την ήττα και την καταστροφή, που καίμε τις γέφυρες πίσω μας; Οι πολιτικοί που κυβερνούν συνάπτουν συμβάσεις δανείων με βάση όχι την ηπιότερη νομοθεσία της χώρας μας, αλλά την αυστηρότερη της Αγγλίας!

Τί περιμένουν οι πολιτικοί για να φύγουν; Περιμένουν τις ανθρωποθυσίες;
Ο Χριστός κατήργησε τις ανθρωποθυσίες, με το να γίνει ο ίδιος θύμα, για να μην υπάρξει ποτέ πια η δικαιολογία ότι φταίει το θύμα. Ο Ιησούς σε τί έφταιξε;
Καμιά ανθρωποθυσία από τότε δεν είναι ιερή. Οι θυσιαστές δεν είναι ιερείς, αλλά σφαγείς.

"Όλα τα πουλιά, ακόμα και αυτά του ιδίου είδους, δεν είναι όμοια και το ίδιο συμβαίνει με τα ζώα και με τα ανθρώπινα πλάσματα. Ο λόγος που ο Θεός δεν κάνει δύο πουλιά ή ζώα ή ανθρώπινα πλάσματα ακριβώς τα ίδια είναι, γιατί το καθένα τοποθετήθηκε εδώ από τον Θεό για να είναι μια ανεξάρτητη οντότητα και να βασίζεται στον εαυτό της."(Ειρήνη Βρης,ΙΝδιάνικη Σοφία,Εκδόσεις Πανός,Αθήνα 1998).

Πολιτικοί, αφήστε τους Έλληνες να βασίζονται στον εαυτό τους. http://lagouvardospot.blogspot.com/2010/12/blog-post_2396.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου