Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

C'était un rendez-vous

Το C'était un Rendezvous είναι μια σύντομη ταινία (κάτω από 10 λεπτά) του1976 από τον Claude Lelouch, που δείχνει οδήγηση υψηλών ταχυτήτων μέσα στο Παρίσι.

Η ταινία παρουσιάζει την οδήγηση οκτώ λεπτών ενός αυτοκινήτου μέσα στο Παρίσι νωρίς το πρωί (05:30 π.μ.). Ξεκινά στη σήραγγα του περιφερειακού του Παρισιού Peripherique στο Porte Dauphine, με εικόνα από τη θέση του οδηγού, χωρίς να φαίνεται το όχημα και από στη λεωφόρο Foch. Περνά από γνωστά αξιοθέατα όπως η Αψίδα του Θριάμβου, την όπερα Garnier και την πλατεία Place de la Concorde, με τον οβελίσκο της, καθώς και τα Ηλύσια Πεδία.

Κόκκινα φανάρια αγνοούνται, οδήγηση ανάποδα σε μονόδρομο, ανέβασμα στο πεζοδρόμιο για να αποφευχθεί ένα φορτηγό με σκουπίδια. Το αυτοκίνητο δεν φαίνεται καθόλου μέχρι το τέλος, όπου φανερώνεται σταθμευμένο μπροστά στην Μονμάρτη, με την βασιλική της Σακρέ Κερ (Ιερή Καρδιά) πίσω. Εδώ, ο οδηγός βγαίνει και αγκαλιάζει μια νεαρή ξανθιά γυναίκα, ενώ κτυπούν καμπάνες, με σκηνικό το Παρίσι.

Είναι γυρισμένη σε ένα πλάνο. Ένα ντοκιμαντέρ του πως γυρίστηκε δείχνει ότι οδηγός ήταν ο ίδιος ο Lelouch και ότι το αυτοκίνητο που κινείται ήταν μια Mercedes-Benz 450SEL, αν και η ηχογράφηση είναι από μια Ferrari 275GTB. Ένας συνεργάτης με ένα φορητό ραδιοτηλέφωνο, ήταν κοντά στο παλάτι του Λούβρου στη μόνο τυφλή διασταύρωση για να βοηθήσει τον οδηγό. Ωστόσο, ο Lelouch αποκάλυψε ότι τα ραδιόφωνα απέτυχαν και εάν ο βοηθός του είχε προσπαθήσει να τον προειδοποιήσει δεν πήρε ποτέ το μήνυμα.

1 σχόλια:

Achillco είπε...

Πολύ καλό βίντεο αλλά το σχόλιο ''όπου φανερώνεται σταθμευμένο μπροστά στην Μονμάρτη, με την περίφημη Παναγία των Παρισίων πίσω'' είναι λάθος. Στην Μονμάρτη δεν είναι η Παναγία των Παρισίων. Η εκκλησία είναι η βασιλική της Σακρέ Κερ (Ιερή Καρδιά)

Δημοσίευση σχολίου