Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Γερμανός σύμβουλος για το κλίμα λέει σε συνέντευξη στο "Der Spiegel" ότι ο κόσμος πρέπει να κυβερνηθεί από μία ελίτ ομάδα "σοφών"

Άρθρο από: No Tricks Zone / Μετάφραση: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Τον έχουμε δει αυτό τον τρόπο σκέψης πριν. Που υπερασπίζεται τον αυταρχισμό.

Ξεχάστε τη δημοκρατία, την ανθρώπινη ελευθερία και τις ελεύθερες αγορές. Αυτές οι έννοιες, οι οποίες έχουν οδηγήσει τον σημερινό άνθρωπο στην ευημερία και την μακρά διάρκεια ζωής του, μια πραγματικότητα για τους ανθρώπους, όπου και όποτε τους δίνεται η ευκαιρία να εργαστούν, ανατρέπονται από μια μικρή αλλά πολύ ελιτίστικη ομάδα ατόμων που βλέπουν τις έννοιες αυτές ως μια ‘διαταραχή’ και μια ‘απειλή’ για την θεώρηση που έχουν εκείνοι για τον κόσμο.

Ο Γερμανός σύμβουλος για το κλίμα Hans Schellnhuber δηλώνει ότι η ανθρώπινη κοινωνία χρειάζεται να κυβερνηθεί από μία ‘ελίτ ομάδα σοφών’.

 

Ο Hans Joachim έχει ένα "Master Plan" για την κοινωνία. Πηγή: http://nachhaltigkeit2009.commerzbank.de/reports/commerzbank/annual/2009/nb/German/3010/_innovations-chancen-nutzen_.html

Η αγγλική έκδοση του γερμανικού περιοδικού ‘Der Spiegel’ έχει μια πρόσφατη συνέντευξη με τον καθηγητή Hans Joachim Schellnhuber, διευθυντή του Ινστιτούτου Potsdam για την Έρευνα των Κλιματικών Επιπτώσεων. Σε αυτή τη συνέντευξη ο Schellnhuber ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει το "Master Plan" (Μεγάλο Σχέδιο) για το μετασχηματισμό της κοινωνίας – ένα σχέδιο που χωρίς αμφιβολία ταιριάζει στην κοσμοθεωρία του. Κατά την άποψη του Schellhuber, η ανθρώπινη κοινωνία πρέπει να υποχωρήσει και να διοικηθεί από μια ελίτ ομάδα «σοφών» που γνωρίζουν τι είναι το ‘καλύτερο’ για το υπόλοιπο σύνολο.

 

Η περιφρόνηση που έχει ο Schellnhuber για τον τρόπο οργάνωσης της σημερινής δυτικής κοινωνίας φαίνεται από τις δηλώσεις του. Για παράδειγμα, το Der Spiegel κάνει στον Schellnhuber μια απλή ερώτηση: "Γιατί συμβαίνει τα μηνύματά σας να μην λαμβάνονται θετικά μέχρι σήμερα;"

Ο Schellnhuber απαντά:

«Δεν είμαι ούτε ψυχολόγος, ούτε κοινωνιολόγος. Αλλά οι εμπειρίες της ζωής μου έχουν δείξει ότι η αγάπη για τις ανέσεις και η άγνοια είναι τα μεγαλύτερα ελαττώματα του χαρακτήρα του ανθρώπου. Είναι ένα δυνητικά θανατηφόρο μείγμα".

Ω, τι περιφρόνηση. Ώστε, είμαστε όλοι πάρα πολύ 'καλοπερασάκηδες' και ανίδεοι. Ήρθε η ώρα λοιπόν, κάποιοι «σοφότεροι άνδρες» να σκέφτονται για όλους εμάς. Το μήνυμά σας, ο κ. Schellnhuber, δεν έχει απήχηση γιατί είναι αντιδημοκρατικό και αυταρχικό. Ο τρόπος σκέψης σας αποτελεί απειλή για τις αρχές του συντάγματος της Γερμανίας και έτσι βρίσκεται υπό παρακολούθηση από το κράτος.

 

Ο Schellnhuber έχει πράγματι μία πολύ κακή κατανόηση της ιστορίας. Η Ιστορία μας διδάσκει ένα διαφορετικό μάθημα - ότι δεν είναι ο συνδυασμός της αγάπης για την ευκολία και την άγνοια που είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα του ανθρώπου, αλλά είναι ο συνδυασμός της υπέρμετρης υπεροψίας και της άγνοιας που είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα του ανθρώπου, και έτσι αυτή είναι η πραγματική απειλή για την κοινωνία . O Schellnhuber αρνείται επίσης την ιστορία του κλίματος και επινοεί τη δική του δόλια εκδοχή για να δικαιολογήσει μια αυταρχική παρέμβαση.

Η πεποίθηση ότι ο πλανήτης πρέπει να την διοικηθεί από μια ανώτερη αρχή είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους σαν τον Schellnhuber τόσο επικίνδυνους.

Η ανυπομονησία τους και η απογοήτευσή τους με τη δημοκρατία, και ο ισχυρισμό στους ότι κατέχουν μια ανώτερη γνώση, μας υπενθυμίζουν άλλους που μας οδήγησαν σε πολύ χαμηλά, σκοτεινά μονοπάτια μέσα στον 20ο αιώνα.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι πεπεισμένοι ότι είναι ξερόλες. Το Der Spiegel ρωτάει: "Πιστεύετε ότι η απότομη αλλαγή της κυβέρνησης, φυσικά, σε σχέση με την ενεργειακή πολιτική της είναι επαρκής"

Ο Schellnhuber απαντά:

«Όχι, μπορεί να είναι μόνο η αρχή μιας βαθιάς αλλαγής. Το γερμανικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο για την Παγκόσμια Αλλαγή, στο οποίο προεδρεύω, θα παρουσιάσει σύντομα ένα σχέδιο για το μετασχηματισμό της κοινωνίας. Ακριβώς λόγω της Fukushima στην Ιαπωνία, πιστεύουμε ότι μια νέα βάση της συνύπαρξής μας είναι αναγκαία».

 

Ένα σχέδιο για το μετασχηματισμό της κοινωνίας συντάχθηκε από έναν επιστήμονα του κλίματος, ένα πρόσωπο που ομολογεί ότι δεν έχει κάποιο υπόβαθρο στην κοινωνιολογία. Το σχέδιο αυτό χωρίς αμφιβολία θα υποστηρίζει ένα αυταρχικό καθεστώς και όχι τη δημοκρατία.

Ο Schellnhuber έχει δηλώσει πολλές φορές ότι η δημοκρατία είναι ‘ατελής’ και αποτελεί μια ‘ενόχληση’. Στέκεται εμπόδιο στο δρόμο επίλυσης των «κρίσεων του κόσμου» (όπως της μηδενικής αύξησης της θερμοκρασίας τα τελευταία 15 χρόνια).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Οι Γερμανοί δεν βάζουν μυαλό. Το να υλοποιούν όποια καλή ή κακή λόξα στο σπίτι τους, δεν μας αφορά. Το να ψάχνουν για ζωτικό χώρο να υλοποιούν τις λόξες τους δημιουργεί παγκοσμίους πολέμους.

Εφαγαν δύο, θέλουν τρίτο.

Δημοσίευση σχολίου