Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Η “I.J. Partners”, τα CDS και το ….καλαμπόκι

(ή όποιον ανακατεύεται με το καλαμπόκι τον τρώνε οι κότες)

Μιλώντας σήμερα στον Real FM για την υπόθεση των CDS ο Πάνος Καμμένος είπε για την εμπλεκόμενη “I.J. Partners”: “…προϊστάμενος είναι ο εμπλεκόμενος με το Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συμμαθητής του πρωθυπουργού Θ. Μαργέλος, που συμμετείχε στους νέους επιχειρηματίες που στήριξαν τον Γ. Παπανδρέου, είναι ο κ. Κουκέρεζ πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, ο οποίος είναι σε μη κυβερνητική οργάνωση με τον αδερφό του πρωθυπουργού και πρόεδρος είναι η Μ. Ξαφά. Είναι και άλλοι Έλληνες, ο κ. Χ. Μάκας, είναι ο Μ. Ντεμιρελ της γνωστής οικογένειας και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε μήπως υπάρχει σχέση με τη σύζυγο του κ. Χριστοφοράκου και ένα σωρό πρόσωπα που είχαν αυτά εσωτερική ενημέρωση επιμένω ότι ο πρωθυπουργός λειτούργησε σαν broker. ...”

Avanti popolo! ‘ήταν ο τίτλος στο antinews στις 24/10/2010 και έγραφε ο Archaeopteryx:

Θα θυμάστε κύριοι και κυρίες ότι για λόγους απλής μπακαλικής αριθμητικής, είχα παρομοιάσει όλη αυτή την εξυπνάδα με την Πράσινη Ενέργεια, και το ρεύμα που κοστίζει €35 ή €45 ανά MWhr, και που θα το πληρώνει ο ΔΕΣΜΗΕ €100, ή €200, ή €400, με το Καλομπόκι του Αθανασόπουλου από τις ένδοξες μέρες του μπαμπά Αντρέα Παπανδρέου;

Ποιός έμπορος καλαμποκιού, φίλος του Γιωργάκη είχε βρεθεί συνεταίρος σε εκείνη την κομπίνα; Κάποιος κύριος Μαργέλος. Μου λένε τώρα ότι βγήκε ο Τέρενς Κουϊκ και είπε ότι ο κύριος Μαργέλος είναι συνεταίρος στο i4cense, την εταιρία lobbying του Αντρίκου που προωθεί τα πράσινα αιολικά. 100-35=65. 200-35=165. ΠΟΛΛΑ τα τσάμπα λεφτά, και δεν έχουν σχέση ούτε με “Ανάπτυξη”, ούτε με “Οικολογία”. Κλέβουν τον καταναλωτή, και τα βάζουν στην τσέπη. Αυτή τη φορά με τις ευλογίες της Σοσιαληστικής Διεθνούς. Avanti popolo!

Τα «νέα τζάκια» του ΓΑΠ της δεκαετίας του 80 που …ανανεώθηκαν

Ενώ στις 24/3/2010 γράφαμε σε άλλη ανάρτηση:

Διδακτική για το παρόν είναι και ιστορία της «Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών» που στήριζε επί εποχής Κοσκωτά, τις πολιτικές φιλοδοξίες του νεαρού τότε Γιώργου Παπανδρέου. Τα «Νέα Τζάκια», όπως τα έλεγαν τότε, άρχισαν να σχηματίζονται το 1986 με «κλειστές διαλέξεις» του Γ. Παπανδρέου στο κτίριο της «Ιντεραμέρικαν» του κ. Δ. Κοντομηνά. Προσκεκλημένοι σε εκείνες τις κλειστές συγκεντρώσεις ήταν διάφοροι «νέοι» επιχειρηματίες της εποχής, όπως ο Γ. Κοσκωτάς και ο Θ. Μαργέλλος που πρωταγωνίστησε, μαζί με τον Λούβαρη, στο γνωστό «σκάνδαλο του καλαμποκιού» και είναι ακόμα φίλος του Γιώργου. Μέλη του πρώτου ΔΣ της Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών ήταν οι: Θανάσης Λαβίδας, Χάρης Κυριαζής, Δ. Καλλιτσάντσης, Γ. Παπαθανασίου, Δ. Κοντομηνάς και Βαρβάρα Βερνίκου.
Εκτός των προηγούμενων, στους 44 επιχειρηματίες – ιδρυτικά μέλη της «Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών» ήταν και οι: Πέτρος Γ. Δούκας, Πάνος Τσουπίδης, Νίκος Κιολεϊδης, Θεοδόσης Δ. Μπουντουράκης, Στάμος Στράτος, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Κώστας Καίσαρης, Λεωνίδας Ιωάννου, Μηνάς Τανές , Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Νικόλαος Φιλίππου – Βαρλής, Αδαμάντιος Λαδένης, Θανάσης Μαρτίνος, Κ. Κουλουβάτος, Ν. Α. Κανελλόπουλος, Π. Δ. Κανελλόπουλος. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Ιωάννης Ε. Αργυρός κ.α.

http://www.antinews.gr/2011/05/19/101678/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου