Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μεγάλη επιτυχία...

Γράφει η Κουκίδα

Κατατέθηκε το σχέδιο των 28 δισεκατομμυρίων στη βουλή αφού τα μέλη του υπουργικού το ενέκριναν χωρίς να πουν κιχ. Η πλάκα είναι ότι τους είπε φάτσα κάρτα ο ΓΑΠ ότι έρχεται ανασχηματισμός και θα αλλάξουν κάποιοι απ αυτούς. Αλλά το μεγαλειώδες πλάνο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου το οποίο εγγυάται την σωτηρία της χώρας το 2015, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και πικρόχολα σχόλια. Είναι μια ιδιοφυία! Κατάφερε να ανατρέψει τα πάντα και να παρουσιάσει ένα δίκαιο και αναπτυξιακό σχέδιο που εγγυάται πρωτογενή πλεονάσματα από το 2012. Άρα θα περάσει και από τη βουλή με πανηγυρικές διαδικασίες. Άρα το θέμα λύθηκε, εμείς μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης, ο ΓΑΠ θα μπορεί ελεύθερα να αλλάξει το πολιτειακό σύστημα της χώρας με δημοψήφισμα και από του χρόνου το χρέος θα είναι βιώσιμο. Ε άμα τύχει να ξεπουλήσουμε και καμιά εταιρία, κανένα νησάκι, κανένα φυσικό αέριο σε τιμή ευκαιρίας, ε, και τι έγινε; Ας το πάρει το ποτάμι.

Σοβαρά τώρα, η ανακοίνωση των μέτρων ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα βρε παιδιά. Ο Παπακωνσταντίνου έκατσε και έγραψε τα ίδια ακριβώς μέτρα που εφάρμοσε και πέρυσι και που μας έφεραν ως εδώ! Είναι να μην σκέφτεσαι μετά ότι αυτοί που μας κυβερνούν έχουν γίνει επικίνδυνοι; ΄Η έχει πρόβλημα στα απλά μαθηματικά ; Την ώρα που συνεδρίαζε το υπουργικό ανακοινώθηκε ότι η ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2011 έφτασε τα 5,5% ξεπερνώντας και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις! Μόνο αυτό να είχε στο μυαλό του ο υπουργός οικονομικών θα καταλάβαινε το μέγεθος της αποτυχίας του αλλά και το ότι δεν μπορεί να μαζέψει άλλους φόρους. Αλλά ξέχασα, υποστηρίζει ότι από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε ανάπτυξη. Αντί για τον έντονο προβληματισμό, μάθαμε ότι πανηγυρίζει που πέτυχε με διλήμματα, διαρροές και παρακλήσεις στους έξω, να περάσει το μεσοπρόθεσμο από το υπουργικό. Λέτε να μην καταλαβαίνει ότι με αυτά τα μέτρα σφραγίζει την ελεγχόμενη πτώχευση που αργά και υπόγεια μελετάται στα γραφεία των τροϊκανών;

Αλλά ο εθνικός μας στόχος είναι ένας : Να διασωθεί η υστεροφημία του - ώστε να πάει με αξιώσεις σε άλλο υπουργείο - και να συνεχίσει ο ΓΑΠ το έργο αλλαγής της ωραίας Ελλάδας.

Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες ένα είναι σίγουρο : Τον Σεπτέμβριο, με την αξιολόγηση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, θα είμαστε πάλι με το δίλημμα: νέα μέτρα ή πτώχευση. Αλλά πλέον, την ευθύνη την μοιραζόμαστε όλοι μας.

http://www.topontiki.gr/article/18047

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου