Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

“Ελεύθερος πολιορκημένος” στη ΔΕΘ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Πολλές φορές, ειδικά στην πολιτική, η σημειολογία μιας πρωτοβουλίας αποκτά μεγαλύτερη σημασία και περιεχόμενο, και από αυτή την ίδια τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Όπως συμβαίνει με την έλευση του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης, σε μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ. Μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μέτρων που προφανώς δεν συνάδουν με την κοινωνική φυσιογνωμία και τις ιστορικές παρακαταθήκες του ΠΑΣΟΚ, και φέρνουν το Κίνημα στη δίνη μιας πρωτοφανούς έκρηξης και αντιδράσεων, ακόμη και από πολίτες που προέρχονται από τα σπλάχνα του.

Σε μια προσπάθεια λοιπόν να περιορίσουν τις… εστίες κινδύνου κατά την παραμονή του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου και της Ιπποκράτους κατήρτισαν ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης, ως πολιτική ασπίδα γύρω από τον Πρωθυπουργό.

Έτσι, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι εκείνος που θα παραστεί στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς το βάρος θα σηκώσει ο Υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ενώ, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα περιηγηθεί στα περίπτερα της ΔΕΘ, όπως παραδοσιακά κάνει ο εκάστοτε πρωθυπουργός.

Επιπροσθέτως, ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, το μεσημέρι της Κυριακής, όχι στο Βελλίδειο, αλλά στον χώρο του ΟΛΘ, στην Αποθήκη 3.

Στο εσωτερικό της Κυβέρνησης αλλά και του ΠΑΣΟΚ ωστόσο, υπήρξαν και εκείνοι που διατύπωσαν τις ενστάσεις τους, για μια τόσο εξόφθαλμα αμυντική και φοβική στρατηγική. Εκτιμώντας ότι στέλνει μηνύματα ηττοπάθειας στην κοινή γνώμη, και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε άνοδο, και έχει αποκτήσει σαφές προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

statesmen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου