Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα υποδεχθεί την Αγία Ζώνη στη Ρωσία

Την Αγία Ζώνη θα υποδεχθεί με τιμές αρχηγού κράτους αύριο τις απογευματινές ώρες στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Να αναφερθεί ότι στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου βρίσκονται ήδη ο εκπρόσωπος του Αγιώτατου Πατριάρχη Μόσχας και πάσων των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκάτσινας κ. Αμβρόσιος και πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας και Σεμιναρίου Αγίας Πετρουπόλεως.

Επίσης ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Υπουργός Βλαντιμίρ Γιακούνιν και πρόεδρος του φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Απόστολος Ανδρέας» μαζί με 25μελή αντιπροσωπεία η οποία αποδίδοντας τιμές στην Αγία Ζώνη θα την συνοδεύσει καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού, από τη Μονή Βατοπαιδίου στη Ρωσία.

Η αποστολή έφθασε σήμερα το πρωί στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, τους οποίους υποδέχθηκε θερμά ο Καθηγούμενος γέροντας Εφραίμ και η Αδελφότητα.

Εν συνεχεία η αποστολή οδηγήθηκε όπως συνηθίζεται στο καθολικό της Ιεράς Μονής, όπου εκεί τέθηκε για προσκύνηση η Αγία Ζώνη.

Με μεγάλη συγκίνηση και πόθο τα μέλη της αποστολής ασπάστηκαν και έδωσαν τιμές στην Μητέρα του Θεού, ενώ η χορωδία της Μονής έψαλε το Απολυτίκιο της Αγίας Ζώνης.

Μετά το καλωσόρισμα και την προσκύνηση της Αγίας Ζώνης ο άγιος Καθηγούμενος προσφώνησε τα μέλη της αποστολής, υπενθυμίζοντας τις ιστορικές πνευματικές σχέσεις που είχε το Άγιον Όρος με τη Ρωσία, όπου τόνισε ότι η επίσκεψη της Αγίας Ζώνης θα είναι ευλογία για όλο το ρωσικό λαό.

Από την πλευρά της αποστολής αντιφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Αμβρόσιος, ο οποίος τόνισε ότι ο ρωσικός λαός πάντοτε έστρεφε το βλέμμα του προς την πνευματικότητα του Αγίου Όρους και υπενθύμισε στον άγιο Καθηγούμενο τις ιδιαίτερες σχέσεις που συνδέουν την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου με τη Ρωσία στο πρόσωπο του αγίου Μαξίμου του Γραικού, ο οποίος υπήρξε βατοπαιδινός μοναχός και έζησε το περισσότερο χρόνο της ζωής του στη Ρωσία προσφέροντας πνευματική παρηγοριά και στήριξη στον λαό της.

Ο Υπουργός Βλαντιμίρ Γιακούνιν είπε ότι, «είναι πολύ σημαντική ημέρα σήμερα για εμάς, είμαστε μία μικρή ομάδα του πιστού ρωσικού λαού, από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στην Μονή σας μαζί με τη θεία Χάρη μας έχει περικυκλώσει η αγάπη σας, αισθανόμαστε έντονα το σεβασμό που οφείλουμε στην ιστορική σας Μονή και στο Άγιον Όρος και λυπούμαστε που σήμερα υπάρχει το πνεύμα της Ευρώπης και δεν μπορούν να αντιληφθούν την ιερότητα και το σεβασμό που εμπνέει αυτός ο χώρος, νιώθουμε έντονα την ευθύνη που έχουμε για την μεταφορά αυτού του ιερού κειμηλίου στη ρωσική γη».

Να σημειωθεί ότι η Ρωσική αποστολή ευχαρίστησε τον γέροντα Εφραίμ και την Αδελφότητα για τη θερμή υποδοχή.

Εκατομμύρια του πιστού ρωσικού λαού αναμένουν με πόθο και βαθιά ευλάβεια να προσκυνήσουν το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο στον κόσμο, την Αγία Ζώνη.

Πληροφορίες της Romfea.gr, αναφέρουν ότι τρία εκατομμύρια απεικονίσματα της Αγίας Ζώνης και τρία εκατομμύρια ευλογημένες κορδέλες που έχουν ευλογηθεί στην Αγία Ζώνη και έχουν ετοιμαστεί ήδη για να δοθούν σαν ευλογία σε όσους προσκυνήσουν το χαριτωμένο αυτό κειμήλιο.

Είναι γνωστό ότι οι πιστοί εκδηλώνουν την ευσέβειά τους προς τα ιερά κειμήλια προσφέροντας ακόμα και χρηματικά ποσά.

Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου από την κοινοβιοποίησή της μέχρι σήμερα κατά τις εξόδους της Αγίας Ζώνης προσέφερε τα χρήματα αυτά στις τοπικές κοινωνίες διαμέσου των μητροπόλεων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μετά από επικοινωνία μας με την Ιερά Μονή ενημερωθήκαμε ότι έχει ληφθεί ήδη απόφαση από τη Μονή τα χρήματα της αποστολής στη Ρωσία να δοθούν στο φιλανθρωπικό Ίδρυμα της Μονής «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς», ώστε η Ιερά Μονή με το Ίδρυμα αυτό διαμέσου των μητροπόλεων και της Εκκλησίας της Ελλάδας να προσφέρει άμεσα την αρωγή της σε άπορες και πεινασμένες οικογένειες που ιδιαίτερα στην εποχή μας πληθαίνουν.

romfea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου