Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Πράσινες σχέσεις


Η Πράσινη Απάτη είναι ιδανικό έδαφος για διαφθορά και είναι και εξαιρετικό παράδειγμα περιγραφής των δρομολογίων της διαφθοράς, και μετά 700τόσες αναρτήσεις, νομίζω ότι τα δρομολόγια έχουν γίνει προφανή, και αυτή η ανάρτηση είναι συνέχεια στην ενότητα "Πράσινη Πυραμίδα", ή στο "Γερμανικό Πράσινο Πλάνο"

Εν αρχή ήταν 2-3 εταιρίες που έψαχναν να βρουν σίγουρη και καλή δουλειά. Οι σίγουρες και καλές δουλειές είναι αυτές που κάποιος δέχεται να σε πληρώνει κερατιάτικα για αέρα κοπανιστό.

Βρήκαν μία ιδεολογία, την χτένισαν και την καλλιέργησαν, την σέρβιραν και την ενίσχυσαν, και την πέρασαν στην "Ευρώπη" που έφτιαξε σχετικούς νόμους. Βρήκε κατά τόπους "ντόπιους" αντιπροσώπους με πρόσβαση σε ΜΜΕ, χρησιμοποίησαν "παγκοσμιοποιημένες" ΜΚΟ με οικολογικά πράσινα μπλουζάκια, έδειξαν σε ντόπιες τράπεζες πώς θα βγάλουν και αυτές λεφτά, έβαλαν τους ντόπιους πολιτικούς να περάσουν και τους απαραίτητους τοπικούς νόμους, όοοολα ευλογημένα από τον "κάποιο θεό" και εξηγημένο στην λεπτομέρειά του από "σημαίνοντα πρόσωπα" που όλως τυχαίως βρήκαν αναγνώριση και προβολή από τα ΜΜΕ. Να το το Πράσινο business plan.


(1) Ο κόσμος καταστρέφεται επειδή (2) εμείς οι άνθρωποι κάναμε κάτι κακό (εύκολη έννοια), (3) απόδειξη της καταστροφής είναι η ζέστη ή το κρύο (τσάμπα καιρικά φαινόμενα από το 3.000.000 π.Χ), (4) φταίει το ...διοξείδιο του άνθρακα κάπου στα 10 χιλιόμετρα ύψος (δεν φαίνεται, δεν μυρίζει, τρέχα γύρευε), και εμείς που το παράγουμε. Αλλά (5) εάν ψωνίσουμε Ζήμενς και Σία, όλα αυτά θα διορθωθούν (αν Δώσουμε και Σώσουμε, που (6) δεν έχουμε επιλογή, με το ζόρι είναι, αλλά (7) "μπορούμε και θέλουμε".

Και τι πετυχαίνει αυτό το αριστουργηματικό κατασκεύασμα;

(α) Εξαγωγές (όλη η ιστοσελίδα της Ζήμενς)
(β) Περιορισμός κατανάλωσης από ...φτωχούς
(γ) Αποβλάκωση των ηλιθίων: Δώστε και Σώστε


Κάθε Έλληνας "επιχειρηματίας" είναι αντιπρόσωπος κάποιας σελίδας της μπροσούρας της Ζήμενς, ή συνεργαζόμενης εταιρίας. Έμμεσα ή άμεσα. Κάθε Έλληνας "επιχειρηματίας" βάζει το κατιτίς του για υποστήριξη Βολευτών, ΜΚΟ, ΜΜΕ, "σημαινόντων προσώπων", απευθείας ή μέσω χορηγιών σε Ιδρύματα και Μουσεία, ή μέσω νομοθετημένης και προστατευόμενης τραπεζικής χρηματοδότησης, και όλοι μαζί, μα ΟΛΟΙ μαζί απαγγέλλουν το ίδιο ποίημα: "Δώστε και σώστε".

Και αν σας γεννιέται η απορία, "μα ποιος πληρώνει όλη αυτή την ταραχή;", ...μαντέψτε.

Τις πολλές γραμμούλες στο σκίτσο, τις αφήνω στην φαντασία σας. Αυτή που έχει διακοπεί εδώ και καιρό είναι η σχέση του Λαουτζίκου με την Νομοθετική Εξουσία. Ή μάλλον η Νομοθετική Εξουσία δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Οι εικόνες μεγαλώνουν με κλικ. Την τελευταία την έχω ξαναχρησιμοποιήσει στην θεώρησή μου της καινούργια πολιτικής πραγματικότητας, που απλοϊκά ονομάζω "μνημονιακή" και "αντιμνημονιακή". Ή "πράσινη" και "αντι-πράσινη". To "πῶς" θα γίνει η διαχείριση, δηλαδή τα επι μέρους χρώματα, πιστεύω ότι είναι πεπερασμένο και δευτερεύον.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/11/blog-post_29.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου