Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Χρυσοφόρα deal με μυστηριώδεις οίκους για συμβουλές "κουρέματος"!

Αν αυτό δεν λέγεται διασπάθιση δημοσίου χρήματος και ασέλγεια στο σώμα των Ελλήνων πολιτών πως λέγεται; Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσουν στους μυστηριώδεις οίκους που διαπραγματεύθηκαν (;) το ελληνικό χρέος το ελληνικό δημόσιο, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι ακόμα και του δημοσίου από σήμερα είναι άνεργοι.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του νομικού γραφείου Hamilton το οποίο εισέπραξε 6 εκατ. ευρώ για εργασία ... τεσσάρων ημερών!

Επίσης, εκείνη η Lazard που εμφανίστηκε πριν δύο χρόνια στην Ελλάδα ως επιλογή του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλου για να παράσχει συμβουλές... διαχείρισης της προαποφασισμένης πώλησης των ΕΝΑΕ στον Ισκαντάρ Σάφα, φαίνεται ότι στην Ελλάδα έχει βρει το μήνα που θρέφει τους άλλους έντεκα: Σε κάθε χρυσοφόρα δουλειά, κατά ένα περίεργο τρόπο, είναι μέσα!

Έτσι λοιπόν, πάνω από 40 εκατ. ευρώ θα πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο στους δυο ξένους οίκους (LAZARD FRERES και CLEARY GOTTLIEB STEEN HAMILTON) για τις νομικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που θα παράσχουν κατά τις διαπραγματεύσεις στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων.

Οι μεγαλύτεροι ωφελημένοι κατά τα λοιπά είναι ένα εγγλέζικο νομικό γραφείο και μια γαλλική επενδυτική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, ύστερα από αποφάσεις του ΟΔΔΗΧ (188 - 20/9/2011) το νομικό γραφείο Hamilton θα λάβει τουλάχιστον 6 εκατ. ευρώ – εφόσον το έργο ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου. Η απόφαση στο φύλλο της εφημερίδας της Κυβέρνησης είναι της 2ας Νοεμβρίου 2011 και υπογράφεται από τον υφυπουργό Φ. Σαχινίδη.

Δηλαδή, το ελληνικό Δημόσιο ενέκρινε την απόφαση να πληρώσει 6 εκατ. ευρώ, εφόσον το έργο ολοκληρωνόταν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου όταν η απόφαση για το «κούρεμα» στην Ευρώπη λήφθηκε στις 27 Οκτωβρίου!

Μόνο για τέσσερις ημέρες, το εγγλέζικο γραφείο έχει εξασφαλίσει αμοιβή 6 εκατ. ευρώ! Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η αμοιβή για χώρες που δεν έχει εκπροσώπηση το Νομικό γραφείο (λ. χ Ιαπωνία) φθάνει έως τις 750 χιλιάδες ευρώ.

Στην περίπτωση παράτασης των διαπραγματεύσεων το ανώτατο όριο ορίστηκε σε 1,5 εκατ. ευρώ ανά μήνα! Σε ότι αφορά στον γαλλικό επενδυτικό οίκο Lazard – την οποία άλλοι των χρεώνουν στον Χ. Παμπούκη και άλλοι στον Ε. Βενιζέλο – αυτή θα λάβει αμοιβή ίση με το 0,015% επί του ονομαστικού χρέους.

Στην περίπτωση της πλήρους ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων οι Γάλλοι τραπεζίτες θα λάβουν το ποσό των 25 εκατ. ευρώ. Και τα ελληνικά ταμεία, δηλαδή ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι, θα χάσουν από τις "συμβουλές" τους 12 δισ. ευρώ!

Κάποιοι πρέπει να ντρέπονται, έστω και ψίγματα ελληνικής ψυχής να έχουν απομείνει μέσα τους που πληρώνουν τέτοιες πράξεις από το αίμα του ελληνικού λαού...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου