Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Κορόιδεψαν τη Βουλή με τον "κ. φρουτάκια"

Σε Ανεξάρτητη Αρχή μετέτρεψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (αρμόδια για τα "φρουτάκια"), υποκλέπτοντας ουσιαστικά την ψήφο της Βουλής.

Ο νόμος που ψηφίσθηκε τον Αύγουστο του 2011 προέβλεψε τη λειτουργία της επιτροπής ως απλής διοικητικής επιτροπής. Υπουργός ήταν ο Ευ. Βενιζέλος. Τον Δεκέμβριο ο υπουργός πρότεινε ως πρόεδρο τον "διαχρονικό" συνεργάτη του Ευγένιο Γιαννακόπουλο.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενέκρινε τον διορισμό μόνο με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ (παρών δήλωσε το ΛΑΟΣ, ενώ καταψήφισαν Ν.Δ., ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ). Όμως η Βουλή ενέκρινε διορισμό για απλή επιτροπή και όχι για Ανεξάρτητη Αρχή. Αν επρόκειτο για τοποθέτηση σε Ανεξάρτητη Αρχή, ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι γίνεται από τη διάσκεψη των προέδρων με εισήγηση του προέδρου της Βουλής και πλειοψηφία 4/5 - πλειοψηφία δηλαδή που δεν θα εξασφάλιζε, όπως προκύπτει από την στάση των κομμάτων!

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο Ευ. Γιαννακόπουλος α) θα αμείβεται με 9.000 ευρώ μηνιαίως, β) εξασφάλισε πλήρη τετραετή θητεία χωρίς δυνατότητα αλλαγής, γ) θα λειτουργεί και το δικηγορικό του γραφείο. Διότι ο Ευ. Βενιζέλος στο πολυνομοσχέδιό του όρισε ως γενική αρχή ότι τα μέλη της Επιτροπής Παιγνίων δεν μπορούν να ασκούν δημόσιο λειτούργημα (στο Δημόσιο, σε νομικά πρόσωπά του κ.λπ.), εξαιρουμένων των δικηγόρων και των μελών ΔΕΠ (τυχαία στην Επιτροπή διορίσθηκαν 4 δικηγόροι, 2 πανεπιστημιακοί;).

Αυτές τις τακτοποιήσεις ημετέρων θα ψηφίσουν την Πέμπτη οι βουλευτές.

Κ.Που.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=663413

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου