Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η Ορθοδοξία και η Ελληνική Γλώσσα είναι η ζωντανή παράδοση των Ελλήνων

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η Ορθοδοξία και η Ελληνική Γλώσσα είναι η ζωντανή παράδοση των Ελλήνων. Ούτε η Ορθοδοξία ούτε η Ελληνική Γλώσσα, ως ζωντανή παράδοση, έχουν χάσματα ή κάνουν άλματα. Η ζωή δεν κάνει άλματα. Λόγος αναιρεί άλλον λόγο. Τη ζωή δεν μπορεί να την αναιρέσει κανείς.

Οι σκεπτικιστές και οι άγευστοι της Ελληνικής Παράδοσης, οι οποίοι ζητούν μαρτυρίες για την Ορθοδοξία και για την Ελληνική Γλώσσα ως ζωντανής παράδοσης των Ελλήνων, θα μπορούσαν να τις βρουν μετέχοντας στην ζωντανή παράδοση. Η μόνη απάντηση προς αυτούς, είναι τα λόγια του Κυρίου: "Έρχου και ίδε". Ξέρει καλύτερα τί είναι ζάχαρη αυτός που έβαλε στη γλώσσα του ένα κομματάκι ζάχαρη από αυτόν που διάβασε όλα τα συγγράμματα που γράφτηκαν για τη ζάχαρη, αλλά δεν τη γεύτηκε ποτέ.

Σ’ αυτούς που αμφισβητούν την Ορθοδοξία και την Ελληνική Γλώσσα, ως ζωντανή παράδοση του Γένους των Ελλήνων, θα έλεγα, πείτε μου, πού η Ορθοδοξία και η Ελληνική Γλώσσα, ως ζωντανή παράδοση των Ελλήνων, έχουν χάσματα ή κάνουν άλματα, για να σας πω κι εγώ ποιες είναι οι μαρτυρίες στις οποίες στηρίζω τη γνώμη μου για την Ορθοδοξία και την Ελληνική Γλώσσα ,ως ζωντανή παράδοση του Γένους των Ελλήνων.

Η Ορθοδοξία είναι ο ζωντανός Ελληνισμός των τελευταίων είκοσι αιώνων. Αυτό είναι το βίωμα κάθε πιστού μέλους της Εκκλησίας, είτε διαβάζει το Ευαγγέλιο όπως βιώνεται από τους Προφήτες, τους Αποστόλους, τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας είτε διαβάζει τον Όμηρο.

Οι ξένοι επιστήμονες αδυνατούν να κατανοήσουν πλήρως την Ορθοδοξία και την Ελληνική Γλώσσα ως ζωντανή παράδοση των Ελλήνων, διότι ούτε έχουν μητρική τους γλώσσα την Ελληνική, ούτε ορθόδοξοι είναι.

Αυτός είναι ο λόγος που στη Δύση η θεία λειτουργία γινόταν στην Ελληνική. Με το σχίσμα ο δυτικός κόσμος αποκόπηκε από τον κορμό της Ελληνικής Γλώσσας και της Ορθοδοξίας και αλλοίωσε την πίστη σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε σήμερα ο καθολικισμός π.χ. έχει μεγαλύτερη σχέση με τον ισλαμισμό παρά με το χριστιανισμό.

Από τους σημερινούς Έλληνες λίγοι διαβάζουν το Ευαγγέλιο στο πρωτότυπο και σχεδόν κανείς τον Όμηρο. Δυστυχώς ο μόνος λαός που έχει μητρική γλώσσα την Ελληνική, δεν έχει ελληνική επιστήμη της φιλολογίας. Οι Έλληνες φιλόλογοι σπουδάζουν την φιλολογία της Ελληνικής γλώσσας στη Δύση, που ούτε ορθόδοξη είναι ούτε την ελληνική έχει ως μητρική της γλώσσα.

Αν υπήρχε ελληνική επιστήμη της φιλολογίας οι Έλληνες φιλόλογοι μελετώντας τον Όμηρο παράλληλα με την ορθόδοξη λατρεία θα κατανοούσαν γιατί η Ορθοδοξία είναι ο ζωντανός Ελληνισμός των τελευταίων είκοσι αιώνων.

http://moschoblog.blogspot.com/2012/03/blog-post_13.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου