Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Τα ελληνικά κρατικά κόμματα.

Την περασμένη εβδομάδα, την ημέρα της επίσημης ανακήρυξης της πτώχευσης της Ελλάδας, τα ελληνικά κόμματα και κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αποπειράθηκαν να κουρέψουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες. Δηλαδή να τα φορτώσουν στις πλάτες μας και σε βάρος των περιουσιών μας. Προσπάθησαν να περάσουν την σχετική τροπολογία μέσα σε ένα νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία. Δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά, αλλά μην νομίζετε ότι το έχουν παρατήσει το θέμα. Θα επανέλθουν σε χρόνο και με τρόπο που δεν θα μπορέσει να αντιδράσει κανείς μας.

Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, τα κόμματα έχουν δίκιο. Στην πραγματικότητα τα κόμματα στην Ελλάδα είναι κρατικά. Όχι απλά κρατικοδίαιτα, αλλά καθαρά κρατικά. Είναι μέρος του σοβιετικού μοντέλου της χώρας. Το άρθρο 29 του Συντάγματος, στην παράγραφο 2 ορίζει ξεκάθαρα ότι: «Τα κόμματα έχουν δικαίωμα στην οικονομική τους ενίσχυση από το κράτος (δηλαδή από τις περιουσίες μας) για τις εκλογικές και λειτουργικές τους δαπάνες, όπως νόμος ορίζει». Ε, λοιπόν τι προσπάθησαν να κάνουν τα κόμματα; Απλά να περάσουν έναν νόμο, όπως τα εξουσιοδοτεί το ίδιο το Σύνταγμα. Τι παράνομο δηλαδή πήγαν να κάνουν;;; Ανήθικο θα πείτε, αλλά προβληματικές κρατικές ΔΕΚΟ είναι και πρέπει να τα ενισχύσουμε!!!

Φίλοι μας, αυτό πρέπει να σταματήσει. Τα κόμματα είναι ενώσεις πολιτών που στόχο έχουν την κατάληψη της εξουσίας και δεν είναι κρατικές οντότητες. Επομένως θα πρέπει και να χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τους ίδιους τους πολίτες που το επιθυμούν, όπως συμβαίνει σε όλα τα πολιτισμένα σύγχρονα κράτη.

Θα πρέπει λοιπόν τα κόμματα, να πάψουν να χρηματοδοτούνται από το κράτος και να μπορούν να έχουν ιδιώτες χορηγούς, τους οποίους έτσι κι αλλιώς τους έχουν και τώρα, αλλά να χρηματοδοτούνται φανερά με έλεγχο των εσόδων και των εξόδων τους, ώστε να βλέπει και ο λαός τίνων τα συμφέροντα εξυπηρετούν.

Η σοβιετικού τύπου κρατικοποίηση και χρηματοδότηση από τα δημόσια ταμεία των κομμάτων θα πρέπει να σταματήσει πάραυτα.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2012/03/blog-post_3790.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου