Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Και αναφωνήσαμε με ... υπερηφάνεια: ΑΞΙΟΙ!!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Αντώνης Σαμαράς: «...Kαι το λέω ρητά και κατηγορηματικά. Αποκλείω κάθε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ...»

Φώτης Koυβέλης: «Αποκλείουμε συμμετοχή μας σε μία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ» δήλωσε στο Reuters. Θα συμμετείχαμε σε μία προοδευτική, ευρεία κυβέρνηση... εάν ικανοποιηθούν οι δύο βασικοί μας όροι, απαγκίστρωση από τους όρους του μνημονίου και παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
(7Μαΐου2012)

Ευάγγελος Βενιζέλος: “Μόνη λύση, η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ...”

Το Υπουργείο Οικονομικών είναι αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική και το σχεδιασμό και την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Κράτους (δημόσια έσοδα και έξοδα). Υπό την ευθύνη του βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι φορολογικές και τελωνειακές αρχές, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), οι Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί (Δ.Ε.Κ.Ο.), ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.), το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) και οι αποκρατικοποιήσεις γενικότερα και το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλης Ράπανος θα αναλάβει υπουργός Οικονομικών στη νέα ελληνική κυβέρνηση μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ν.Δ.

"Ο κ. Ράπανος ορίστηκε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για τη θέση, και έχει την υποστήριξη και των δύο άλλων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού", δήλωσε ο αξιωματούχος.

O κ. Βασίλης Ράπανος, γνωρίζει τα θέματα του υπουργείου Οικονομικών, από την προηγούμενη θητεία του σε αυτό. Την περίοδο 2000-2004, αμέσως μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο τότε Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Στα κοινά της χώρας αναμείχθηκε πολύ ενεργά όταν πρωθυπουργός ήταν ο κ. Κ. Σημίτης. Συμμετείχε σε όλες τις ομάδες των υψηλόβαθμων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες, επεξεργάζονταν και υλοποιούσαν την πολιτική του κινήματος από κυβερνητικές (Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΤΕ) και κομματικές θέσεις.

Μεσουράνησε όμως επί Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος, τον διόρισε Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας. Μαζί με τον κ. Α. Ταμβακάκη, ο οποίος, διορίστηκε επίσης από τον Γιώργο Παπανδρέου, ώς Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, πέτυχαν το κατόρθωμα των κατορθωμάτων.

Επί δίδυμου Ράπανου-Ταμβακάκη η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατρακύλησε από τα 23-24 ευρώ σε τιμές κάτω από 1 ευρώ.

Τον κ. Β. Ράπανο λοιπόν, τον εκπρόσωπο του «Βαθέως Εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ» και Πρόεδρο του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, επέλεξε ο κ. Α. Σαμαράς για Υπουργό Οικονομικών. Οι "υπερκομματικές" !!!, συμφωνίες, σε πλήρη εφαρμογή.

Πόσο ακόμη θα κρύβεστε κύριοι της “συγκυβέρνησης”;;;

“Η ... Θέλει να κρυφτεί, και η χαρά δεν την αφήνει”, θα σκέπτονται οι θυμόσοφοι γέροντές μας.

Σίγουρα θα χαίρονται και θα αγάλλονται όλοι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, και του ΠΑΣΟΚ, όταν αυτό το άξιο στέλεχος το οποίο, θα αναλάβει τις τύχες της οικονομίας της χώρας. Θα είναι ευτυχισμένοι γι’ αυτήν την επιλογή. Όπως ευτυχισμένοι θα πρέπει να αισθάνονται και όλοι οι Έλληνες και ξένοι Τραπεζίτες που ένας συνάδελφός τους, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, ανέλαβε Υπουργός Οικονομικών της νέας “συγκυβέρνησης” στην Ελλάδα.

Οπως όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε, οι Τραπεζίτες δεν θα αφήσουν εύκολα τον τόπο να ξεφύγει απο τον “επικίνδυνο” εναγκαλισμό τους με το Ελληνικό κράτος, πρός το παρόν, ή με πρωθυπουργό ή με Υπουργό Οικονομίας, θα ελέγχουν απόλυτα την “ροή” χρήματος στην Ελλάδα, και θα επιβάλουν “μνημόνια” και ψευτοδιλλήματα, για να τρομοκρατούν τον Έλληνα πολίτη, με στόχο να του υφαρπάζουν την ψήφο του και να την οδηγούν στους “υπαλλήλους” τους.

Ειδικότερα ο έλεγχος της κατεύθυνσης αυτής της “ροής” είναι κρίσιμο μέγεθος για τους Τραπεζίτες. Είναι άραγε τυχαίο ;;;

Τώρα πως είναι δυνατόν να είναι ικανοποιημένοι, συγχρόνως, με την υπουργοποίηση Ράπανου, ένας άνεργος νέο-δημοκράτης, ένας Πασόκος δημόσιος υπάλληλος, κι ένας ... τραπεζίτης, αποτελεί αντικείμενο μελέτης ανθρωπίνων συμπεριφορών σε κατάσταση ψυχασθένειας.

Η ελπίδα όμως “πεθαίνει” τελευταία !!!

aegeantimes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου