Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Οι άνθρωποι στα συσσίτια δεν είναι άλλοι, είμαστε εμείς!

«Άνοιξε το πρώτο κοινωνικό παντοπωλείο των ανεξάρτητων Ελλήνων»
«Στα μαχαίρια Χρυσή Αυγή και δήμος Αθηναίων για τη διανομή φαγητών σε άπορους». Καπέλα και τίτλοι... ελεημοσύνης στα καθημερινά φύλλα των εφημερίδων.

...Και ο Καμμένος νοιάζεται για τον λαό του. Αυτός ο πολιτικός, που ως επιχειρηματίας έχει εκατομμύρια ευρώ, άνοιξε ένα μαγαζάκι ως πολιτικός, (κοινωνικό παντοπωλείο) για να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις, τους ανεξάρτητους Έλληνες. Τι να κάνει και αυτός... είδε ότι η επιχειρηματική του ιδιοφυΐα και το πολιτικό του όραμα δεν φτάνουν για να βγει ο λαός από το αδιέξοδο.
Για τη Χρυσή Αυγή, δεν είχαμε καμία αμφιβολία αφού... και αυτοί θέλουν οι Έλληνες να είναι ανεξάρτητοι και φροντίζουν με συσσίτια, να μας αποδεσμεύσουν από την παγκόσμια δικτατορία.

Όταν ξεκίνησε η ληστεία και η στρατηγική εξόντωσης του Ελληνικού λαού, ο Σκάι και κάποια πολυεθνικά super market, διαφήμιζαν κάθε μέρα την ελεημοσύνη που έδιναν σε άπορους συνανθρώπους μας.
Το έκαναν αυτό, την ίδια ώρα που συκοφαντούσαν εμάς, τους Έλληνες, ως τεμπέληδες, κλέφτες και αναξιόπιστους. Είχαμε πάρει δάνεια από τους τοκογλύφους και για να βάλουμε μυαλό, έπρεπε να φτύσουμε αίμα και να ξεπληρώσουμε μέχρι τελευταίο σεντ το χρέος. Εμείς, οι ακαμάτηδες, οι κλέφτες, οι αφερέγγυοι που οφείλουμε στους τραπεζίτες.

Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου, τα μέσα μαζικής εξημέρωσης, κατάφεραν να περάσουν στο λαό αίσθημα συνενοχής, για την μεγάλη καταστροφή που συντελείται καθημερινά ,αλλά και να του επιβάλουν τον φόβο.
Ήταν χιλιάδες τα καθημερινά ρεπορτάζ, με παραδείγματα ανθρώπων που μέχρι χθες είχαν αξιοπρεπή διαβίωση και ξαφνικά έπρεπε να κλάψουν μπροστά στην κάμερα για να τους λυπηθούν οι δημόσιοι άρχοντες.
Με αυτό τον τρόπο έσπειραν τον φόβο για να μην υπάρξει καμία αντίδραση. Μην αντιδράς γιατί μπορεί να βρεθείς στην θέση τους και να χάσεις και αυτά που έχεις.
Αυτό δεν έγινε τυχαία. Σε ψυχολογικό επίπεδο, αυτός που δεν τα καταφέρνει να ζήσει αξιοπρεπώς και δέχεται ελεημοσύνη είναι πολύ πιο ευάλωτος από κάποιον που είναι μεν φτωχός αλλά τα καταφέρνει μόνος του.
Κάποιος που έχει δουλειά και μπορεί να συντηρεί την οικογένεια του, είναι δεδομένο πως έχει και αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό. Μπορεί να κρίνει και να αποφασίζει εκείνος για το μέλλον του.
Αυτός που δεν έχει ούτε δουλειά, ούτε τροφή, είναι εξαρτώμενος από τις ελεημοσύνες με μηδενικά όρια αντοχής για αντίδραση. Ξεφτιλίζεται, ντρέπεται, χάνει τον αυτοσεβασμό του και τελικά νοιώθει συνένοχος στις αιτίες που τον έφτασαν ως εδώ. Επομένως περιμένει το φαγητό από τις ελεημοσύνες, σαν τα σκυλιά που κουνούν την ουρά τους για να τους ρίξει φαγητό το αφεντικό τους. Είναι ένας απόλυτα διαχειρίσιμος άνθρωπος αφού κάθε σε σκέψη για αντίδραση σε αυτό που του συμβαίνει, κυριαρχεί ο φόβος μήπως και χάσει το ελάχιστο που οι... φιλάνθρωποι του προσφέρουν.
Κλασσικό παράδειγμα η Αφρική. Χιλιάδες οργανώσεις για να να υποστηρίξουμε τα πεινασμένα παιδιά, την πρόσβαση στο νερό, τις ανάγκες τους για φάρμακα. Την ίδια στιγμή οι πολυεθνικές εταιρείες κάθε μέρα γίνονται και περισσότερες για να εκμεταλλευτούν τον πλούτο της. Οι ανάγκες του λαού της Αφρικής μπορούν να καλυφθούν από τον πλούτο της γης τους. Δεν θέλουν όμως ανθρώπους ανεξάρτητους, θέλουν ανθρώπους εξαρτημένους από την ελεημοσύνη κάποιας πολυεθνικής, οργάνωσης-κόμματος.

Η μεγαλύτερη τους επιδίωξη, είναι να συντρίψουν κάθε προσπάθεια αυτοοργάνωσης του λαού. Αναλαμβάνουν αυτοί για λογαριασμό μας να καλύψουν αυτό το κενό της αλληλεγγύης των ανθρώπων, για να μην δούμε εμείς τις πραγματικές ανάγκες του Νίκου, της Μαρίας, του Γιάννη, όλων μας.
Οι άνθρωποι στα συσσίτια δεν είναι άλλοι, είμαστε εμείς. Αν είχαμε εμείς αυτό το ρόλο της υποστήριξης των συνανθρώπων μας, τότε θα αντιδρούσαμε σε όλη αυτή την ληστεία και την προσπάθεια απόλυτης εξάρτησης που προσπαθούν να μας επιβάλουν με τους μηχανισμούς τους.


Εμείς, περιμένουμε ακόμα μια φορά να επέμβει ο από μηχανής θεός να μας γλιτώσει. Ας ελπίζουμε τουλάχιστον σε αυτό, γιατί η ελπίδα θα δώσει και το έναυσμα για αντίδραση.

logiakaiskepseis.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου