Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Εγκανία του νέου Καθολικού του Ι.Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου

Ακριτοχώρι, των Νίκου Μαγγίνα και Νίκου Παπαχρήστου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το πρωί η Ακολουθία των εγκαινίων του νέου Καθολικού του Ιερού Ησυχαστηρίου του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου και ακολούθως Πατριαρχική και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Πλήθος πιστών συμμετείχε στο μεγάλο γεγονός για την ιστορία του Ησυχαστηρίου του Τιμίου Προδρόμου που αποτελεί μια πνευματική κυψέλη στις πλαγιές του Μπέλες.

Στη θεία λειτουργία συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ, Ικονίου Θεόληπτος, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, ο επιχώριος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος και οι επίσκοποι Θερμών Δημήτριος και Τανάγρας Πολύκαρπος. Συμμετείχαν επίσης οι Καθηγούμενοι των Αγιορείτικων Ιερών Μονών Μεγίστης Λαύρας Αρχιμ. Πρόδρομος και Ξενοφώντος Αρχιμ.Αλέξιος, ο οποίος έχει και την πνευματική καθοδήγηση της Αδελφότητας του Ιερού Ησυχαστηρίου Ακριτοχωρίου.

Παρέστησαν η Ιερά Επιστασία και Ηγούμενοι του Αγίου Όρους, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ.Καράογλου και ο υφυπουργός Παιδείας κ.Παπαθεοδώρου, Άρχοντες του Θρόνου και Πανεπιστημιακοί.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφώνησαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος.



 






















amen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου