Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Το αντίδοτο στις μεθόδους του ολοκληρωτισμού

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ποιο είναι το αντίδοτο στις μεθόδους του ολοκληρωτισμού; Είναι το αντίδοτο να γνωρίσουμε ολοένα και περισσότερο αυτό που κάνει ο ολοκληρωτισμός στις μέρες μας;

Δεν νομίζω. Δεν είναι κρυφό αυτό που έκανε και που εξακολουθεί να κάνει ο ολοκληρωτισμός εις βάρος της ανθρωπότητας. Πρώτη φορά στην Ιστορία, η Γαλλική Επανάσταση ως κοινωνικό σύνολο, αποκήρυξε το ήθος ως βάση της δραστηριότητας και της ζωής!

Την αποκήρυξη του ήθους ως βάση της ζωής και της επιστημονικής έρευνας διέδωσε παντού ο Διαφωτισμός, με τα γνωστά αποτελέσματα (ατομικές βόμβες, πυρηνικά όπλα, συνεργασία επιστήμης και τεχνικής για το κέρδος, άκρατος ωφελιμισμός, φόβος για τον υπερπληθυσμό, διαφθορά κ.α.)

Με βάση την αποκήρυξη του ήθους από τις δυτικές κοινωνίες τα λαϊκά (άθεα) κράτη οδήγησαν την ανθρωπότητα στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής καταστροφής!

Το αντίδοτο είναι αυτό που γράφει το Ευαγγέλιο:
"Ουδείς δύναται θείναι θεμέλιον άλλον ει μή τον κείμενον ός έστιν Ιησούς Χριστός."

Αυτός που δεν είναι με το Χριστό είναι εναντίον του Χριστού. Αυτός που δεν ομολογεί ότι ο Ιησούς είναι ο Θεός είναι με το μέρος του ολοκληρωτισμού είτε εν γνώσει είτε εν αγνοία του.

Ο ολοκληρωτισμός, το λαϊκό κράτος, οι ιδεολογίες, η επιστήμη σε συνεργασία με την τεχνική, αν δεν έχουν, που δεν έχουν θεμέλιο το Χριστό, δεν έχουν καμιά ελπίδα.

Η γνώση αν δεν οδηγήσει την αληθινή Πίστη είναι μάταιη, βάρος και θλίψις πνεύματος!
_______________________
Υποσημείωση:
Σχόλιο στο άρθρο του Ρεσάλτο με τίτλο "Η δολοφονία της ιστορίας και της αισθητικής"

moschoblog.blogspot.g

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου