Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Το ολιγαρχικό σύστημα φανερώνει απροκάλυπτα τον αυταρχισμό του.

Η κυβέρνηση απαγόρευσε λοιπόν και τις διαδηλώσεις των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας. Όπως το είχαμε υπολογίσει, το ολιγαρχικό κοινοβουλευτικό σύστημα θα γίνεται όλο και πιο αυταρχικό, όσο θα περνάει ο καιρός και θα δυσκολεύουν τα πράγματα για το ίδιο. Από τη μια η κοινωνική εξαθλίωση και από την άλλη η πίεση από την ΧΑ, η οποία εκμεταλλεύεται τις τεράστιες τρύπες του, το οδηγούν αναγκαστικά μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Είτε θα παραδώσει την εξουσία σε ένα διάδοχο δημοκρατικό πολίτευμα, είτε θα γίνει πιο αυταρχικό και θα προσπαθήσει να περιφρουρήσει τα κεκτημένα του με κάθε τίμημα.

Μέχρι στιγμής όμως στην παγκόσμια ιστορία, λίγα ήταν εκείνα τα αυταρχικά καθεστώτα που αντιλήφθηκαν ότι δεν πρέπει να πάνε σε σύγκρουση με το λαό, αλλά να περάσουν ομαλά σε πιο δημοκρατικές διαδικασίες. Απ΄ ότι φαίνεται και το δικό μας αυταρχικό ολιγαρχικό σύστημα επιλέγει, έστω και δειλά στην αρχή, τον δρόμο της σύγκρουσης με το λαό.

Αυτό πραγματικά είναι το πρώτο και τελευταίο «δώρο» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει, για να αφυπνίσει την μέχρι αυτή τη στιγμή τελματωμένη και κατακερματισμένη κοινωνία.

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου