Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Επαναγορά σημαίνει νέο "κούρεμα" ξεπούλημα των ελληνικών συμφερόντων.

Έντονη ανησυχία έχει καταλάβει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα για την επαναγορά των ομολόγων. Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση του Eurogroup επιβάλει ως απαραίτητο όρο για την καταβολή των 44 δις ευρώ, την επαναγορά από την Ελλάδα ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά ονομαστικής αξίας 30 δις ευρώ στην τιμή των 10 δις ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν ως δάνειο στην Ελλάδα από τον EFSF.

Το σύνολο των ελληνικών ομολόγων που κυκλοφορούν στη δευτερογενή αγορά, μετά το κούρεμα του PSI, είναι 63 δις ευρώ. Από αυτά 30 δις ευρώ κατέχουν κυρίως ισχυρά επενδυτικά Funds, 18 δις ευρώ κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες, 13 δις ευρώ τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και 2 δις ευρώ Έλληνες ιδιώτες ομολογιούχοι.

Ανησυχία λοιπόν κατέλαβε τόσο τους Έλληνες τραπεζίτες όσο και τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί αντιλαμβάνονται ότι τα ισχυρά Funds δεν πρόκειται να συναινέσουν στην πώληση στο 1/3 της αξίας των "κουρεμένων" ομολόγων που έχουν στα χέρια τους. Τουναντίον όσο ισχυροποιείται η υπόθεση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, τόσο και πιο πολύ θα θελήσουν να κρατήσουν τα ομόλογα για να τα πληρωθούν κανονικά ή να τα μεταπωλήσουν αργότερα με υψηλότερο τίμημα. Επομένως οι Έλληνες τραπεζίτες φοβούνται ότι το βουλημικό πολιτικό σύστημα θα υποχρεώσει τις τράπεζες και τα ασφ. ταμεία σε νέο «κούρεμα» που ουσιαστικά θα ακυρώσει τα οφέλη από την αναμενόμενη ανακεφαλαιοποίηση, ενώ θα φορτώσει τον ελληνικό λαό με νέα δάνεια.

Με λίγα λόγια, η Γερμανία πετυχαίνει να μετατρέψει απαιτήσεις Ελλήνων επιχειρηματιών και ασφ. ταμείων από ελληνικά ομόλογα, σε διακρατικές υποχρεώσεις του ελληνικού λαού προς άλλα κράτη και ειδικά προς τη Γερμανία μέσω νέου δανεισμού, καταστρέφοντας επιχειρηματίες και ασφ. ταμεία. Στα απλά ελληνικά αυτό λέγεται ξεπούλημα των ελληνικών συμφερόντων. Είδες η Μέρκελ;;;

Ας σημειωθεί ότι τα ομόλογα αυτά υπάγονται πλέον μετά το PSI στο αγγλικό δίκαιο και στην αρμοδιότητα των ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Επομένως όποιος μέτοχος τράπεζας καταφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια με το αγγλικό δίκαιο, θα ικανοποιηθεί στο ακέραιο. Αν λοιπόν η διοίκηση των τραπεζών προχωρήσει, χωρίς νέες εγγυήσεις, σε πώληση ομολόγων στο 1/3 της αξίας τους, θα διωχθούν δικαστικά από τους μετόχους τους.

Αυτή την επαναδιαπραγμάτευση έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά.
Μιλάμε για πολιτικούς "Τιτάνες" και μάστορες στις διαπραγματεύσεις.
Μόνο τον ελληνικό λαό καταφέρνουν να τρομοκρατούν και να πείθουν.
Κατά τα άλλα θα έρθει ανάπτυξη!!!

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου