Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Γράμμα σε κάποιο νέο που ζητάει τη φιλία μου

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Χαίρομαι που επικοινωνούμε! Οι λεγόμενοι ευρωπαϊστές είναι απλώς αδαείς! Δεν γνωρίζουν τη διαφορά των ορθόδοξων Ελλήνων και του δυτικού κόσμου:

Οι δυτικοί διεκήρυξαν κατά τη Γαλλική Επανάσταση ως κοινωνικό σύνολο ότι δεν επιθυμούν να είναι το ήθος το θεμέλιο της ζωής τους. Αυτό σημαίνει ότι επιθυμούν τη δύναμη χωρίς όρια και την επιστημονική έρευνα επίσης.

Ο τεχνικός πολιτισμός βιάζει τον άνθρωπο και τη Φύση. Σε όλους είναι γνωστή η σκευωρία επιστήμης και τεχνολογίας για το κέρδος. Η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση επιδιώκει να μετατρέψει τα πάντα σε εμπόρευμα, ακόμα και τον άνθρωπο!

Θεωρούν την κοινωνία συμβατική, την επαφή μεταξύ των ανθρώπων μη ειλικρινή (τυπική) και την αγάπη ανέφικτη! Ιδέες μηδενιστικές και άθεες!

Με τις ιδέες αυτές διέλυσαν τις οικογένειες και τις κοινωνίες. Στη Σουηδία απάλειψαν από τα λεξικά τους τις λέξεις πατέρας και μητέρα και τις αντικατέστησαν με το γονέας ένα και γονέας δύο. Κάπως έτσι.

Η ιδέα που έχουν για τη ζωή είναι τουλάχιστον φτωχή! Ένας Έλληνας μαραγκός που έζησε και εργάστηκε σαράντα χρόνια σε κάποιο δυτικό κράτος δεν θέλει να τους θυμάται. Είναι ικανοί, είπε, να περιμένουν με τις ώρες στην ουρά για λίγα κέρματα!

Σε μια γερμανική ταινία, ο γιος μιας πλούσιας οικογένειας, χρειαζόταν μερικά χρήματα για να πληρώσει κάποιο ληξιπρόθεσμο χρέος του. Πήγε στο σπίτι της πλούσιας μητέρας του, αλλά δεν τόλμησε να ζητήσει το μικροποσό που χρειαζόταν, το ίδιο έκανε και στην αδελφή του, επιτυχημένη ιατρίνα.

Ο νέος απελπισμένος αυτοκτόνησε για λίγα χρήματα. Δεν τόλμησε να ζητήσει γιατί πίστευε ότι δεν θα του τα έδιναν; Δεν ξέρω.

Ξέρω μόνο πως εκείνος που αυτοκτονεί, θέλει με την αυτοκτονία του, να συγκινήσει έναν αδιάφορο και άκαρδο κόσμο!

moschoblog.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου