Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Η πραγματική δύναμη του πολιτικού συστήματος.

Όλοι οι Έλληνες αποδέχονται πλέον ότι αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει. Όλοι βλέπουν ότι αυτό το πολιτικό σύστημα μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον πάτο και στην πλήρη διάλυση. Όμως τίποτα δεν κουνιέται. Ούτε καν μια αξιοπρεπής ειρηνική διαδήλωση, ούτε ένα αίτημα ανατροπής του δεν ακούγεται. Το ακόμα πιο περίεργο είναι πως, όποτε γίνονται εκλογές οι ίδιοι οι μόνιμα διαμαρτυρόμενοι πολίτες σπεύδουν να στηρίξουν και πάλι το σάπιο πολιτικό σύστημα, αν και γνωρίζουν ότι δεν κάνουν το σωστό.

Η πραγματική δύναμη του πολιτικού συστήματος, πάνω στο οποίο στηρίζεται, είναι το τεράστιο κράτος που έχει αναπτύξει. Ένα υπερσυγκεντρωτικό αυτονομημένο κράτος που νέμεται την κοινωνία. Το ίδιο το πολιτικό σύστημα επίτηδες το έχει δημιουργήσει ως ένα γραφειοκρατικό τέρας που δεν κουνιέται χωρίς την παρέμβαση του πολιτικού (ρουσφέτι). Έχει εισέλθει σε κάθε τομέα και κάθε στιγμή της ζωής μας, μας νεκρώνει και μας εξουδετερώνει κανονίζοντας τα πάντα με υπερμεγέθη και πολυδαίδαλη νομοθεσία και την ίδια στιγμή αυτό το κράτος κυριαρχείται από τα τεράστια δίκτυα των διορισμένων κομματικών στρατών. Αυτοί οι κομματικοί στρατοί δεν ζουν αλλού. Αποτελούνται από Έλληνες πολίτες οι οποίοι ζουν ανάμεσά μας, μέσα στις οικογένειές μας. Είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Πως λοιπόν να υπάρξει αίτημα ανατροπής αυτού του πολιτικού συστήματος;

Η τρόϊκα γνωρίζει πολύ καλά αυτή την «αχίλλειο πτέρνα» του ελληνικού πολιτικού συστήματος, γι’ αυτό και το εκβιάζει συνεχώς με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να το κρατά υποχείριο και να κάνει περίπατο άλωσης του ελληνικού πλούτου. Δεν πρόκειται ούτε καν απολύσεις επίορκων να γίνουν. Μην ανησυχούμε. Η τρόϊκα ξέρει πως αν γίνουν ποτέ πραγματικά απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, τότε θα καταρρεύσει αμέσως η πελατειακή ηθική του πολιτικού συστήματος, η κοινωνία θα ξυπνήσει από τον κομματικό λίθαργο και η πλήρης ανατροπή του θα είναι θέμα λίγου χρόνου. Δεν συμφέρει φυσικά την τρόϊκα κάτι τέτοιο. Ας μην παραμυθιαζόμαστε και αυτοτρομοκρατούμαστε και μεταξύ μας.

Όπως βλέπουμε, το πρόβλημα είναι βαθύ. Το πολιτικό σύστημα μας έχει καταστήσει όλους μέρος του προβλήματος και επομένως όλοι μαζί θα πάμε στον πάτο.

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου