Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

O Ψαριανός και τα λόμπι

Ο Γρηγόρης Ψαριανός σε άρθρο του στην εφημερίδα του Μπόμπολα και με copy/paste τη μνημονιακή επιχειρηματολογία του Πρετεντέρη, του Καψή και του Άρη Πορτοσάλτε, κάνει μεταξύ άλλων λόγο για "κολοσσιαία επιχειρηματικά συμφέροντα" που επενδύουν στην κατάρρευση του ευρώ ..κ.ο.κ. Δηλαδή το χιλιοειπωμένο ποιηματάκι που έχει απαγγείλει τουλάχιστον 20 φορές κάθε μνημονιακό παπαγαλάκι που σέβεται τον εαυτό του και τα μεγαλοαφεντικά που το μισθώνουν.

Το περιβόητο "Λόμπι της Δραχμής". Όσο λόγος και να έχει γίνει γι αυτό, όσο και να έχει χρησιμοποιηθεί από φιλοτροϊκανούς δημοσιογράφους, μερκελικούς πολιτικούς και μνημονιακά επιχειρηματικά συμφέροντα, κανείς τους ποτέ δεν το διευκρίνισε.

Ποιό είναι αυτό το "Λόμπι της Δραχμής"; Ποιοί είναι αυτοί που το απαρτίζουν; Έστω ένα όνομα επιχειρηματία, μια επωνυμία επιχείρησης, κάτι off the record τέλος πάντων...

Τίποτα απολύτως. Κι ας προσποιείται ο Ψαριανός, πάνω στην προσπάθειά του να εντυπωσιάσει, ότι ξέρει τάχατες να πει και ονόματα.

Αυτός ο κενού περιεχομένου όρος έχει κατασκευαστεί για να πλανιέται επάνω από μια κατεστραμμένη χώρα σαν φάντασμα-μπαμπούλας, με μοναδικό σκοπό να αποθαρρύνει την όποια προσπάθεια αντίστασης της κοινωνίας στην περαιτέρω καταστροφή της.

Τουναντίον, το "Λόμπι του Ευρώ" έχει όνομα και υπόσταση. Είναι όλο εκείνο το κρατικοδίαιτο μεγαλοεπιχειρηματικό κατεστημένο που τις τελευταίες δεκαετίες διέλυσε σταδιακά τη χώρα.
Τώρα την αποτεφρώνει τελειωτικά πουλώντας μέσα από τα ΜΜΕ του -τώρα και με τη συμβολή Γρηγόρη Ψαριανού- παραμύθια, φύκια και μεταξωτές κορδέλες για ένα ...καλύτερο μέλλον.

ΥΓ.: Με τη δραχμή, θα φέρουν, λέει, τα λεφτά τους από το εξωτερικό και θα τα αγοράσουν όλα μισοτιμής. Ενώ τώρα με το ευρώ τα αγοράζουν όλα σε κανονικές τιμές.

jungle-report.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου