Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ποτέ την Κυριακή

«Γιατί δεν είναι πρόβλημα να δουλεύει κάποιος Σάββατο απόγευμα και είναι να δουλεύει την Κυριακή; Υπάρχει εργατικό δίκαιο και κανόνες». Τάδε έφη Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Ανάπτυξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το να υπάρχει στην Ελλάδα υπουργείο Ανάπτυξης είναι τόσο σουρεάλ όσο η ίδρυση υπουργείου διαχείρισης παγόβουνων στην έρημο Γκόμπι. Τέλος πάντων, επειδή ως λαός διαθέτουμε χιούμορ, δεχόμεθα να πληρώνουμε τη λειτουργία αυτού του κρατικού φορέα - ίσως από υπερβολική συμπάθεια στο πρόσωπο του υπουργού. Κρίμα είναι να μείνει χωρίς αντικείμενο ο διαπρεπής πολιτικός.

Ο κ. Χατζηδάκης στη βαρυσήμαντη συνέντευξη που παραχώρησε σε αθηναϊκό ραδιόφωνο απόρησε, δημοσίως, γιατί κωλυόμεθα να δουλεύουμε τις Κυριακές και όχι τα Σάββατα. Θα είχε κάθε δίκιο να απορεί, αν έκανε την προαναφερθείσα δήλωση στο Τελ Αβίβ και όχι στην Αθήνα. Τα Σάββατα αποφεύγουν την εργασία οι Εβραίοι, τις Κυριακές οι χριστιανοί. Τόσο απλό είναι, αξιότιμε κ. υπουργέ. Επιπλέον, ένεκα των Μνημονίων, των εφαρμοστικών, των μεσοπροθέσμων, των PSI, των CSI και των X-Files, οι Ελληνες αποφεύγουν την εργασία γενικώς, παρόλο που επιδιώκουν συστηματικά να βρουν μία. Δουλειά γιοκ - ακόμα και τις καθημερινές.

Πριτς, νούκου, χαΐρ

Πάμε τώρα στα σημαντικά, στα πονηρά, στα δόλια, αυτά που θα έκαναν μια αλεπού να ζηλέψει και μια νυφίτσα να πάει στον ψυχαναλυτή. Για ποιον λόγο εικάζετε ότι ο κ. Χατζηδάκης θέλει τα καταστήματα να μένουν ανοιχτά κάποιες Κυριακές τον χρόνο; Για λόγους εμπορίου; Πριτς. Για λόγους αναπτυξιακούς; Νούκου (όχι στα αρβανίτικα). Για λόγους εναρμόνισης με τα πρότυπα της Δύσεως; Χαΐρ (όχι στα τουρκικά). Το κίνητρο του υπουργού είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Σημειώσατε ότι α) το κράτος έχει ξεμείνει από κασαδούρα. Λεφτά για αντικουνουπικούς ψεκασμούς και απολυμάνσεις δεν υπάρχουν. β) Στην υγεία όλοι φοβούνται τα χειρότερα (π.χ. ο Αδωνις, αντί για φάρμακα, μοιράζει στους ασθενείς βιβλία του Ιπποκράτη και του Γαληνού, που έχει στο στοκ του). γ) Οι μύγες, τα κουνούπια-τίγρεις, τα ζούδια και τα σαμιαμίδια μεταδίδουν πολλές ασθένειες.

Αρα, οι καταστηματάρχες που θα ανοίγουν τις Κυριακές θα βαράνε μύγες -και άλλα πετούμενα και τρωκτικά- για μία ημέρα επιπλέον. Τοιουτοτρόπως, ο ακούσιος εθελοντισμός των μυγοκρουστών επιχειρηματιών θα σώσει χιλιάδες ζωές συμπολιτών μας. Εύγε, κ. Χατζηδάκη!

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου