Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

«Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί υπερθέρμανση του πλανήτη»

«Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί θέρμανση στον πλανήτη Γη», δήλωσε ενώπιον μιας επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ, ο συνιδρυτής της Greenpeace, Patrick Moore, «εξοργίζοντας» περιβαλλοντολογικές ομάδες.

Ανέφερε ότι το επιχείρημα ότι η χρήση ορυκτών καυσίμων προκαλεί θέρμανση δεν βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία και ότι η Γη περνάει μία σχετικά ψυχρή περίοδο και θα ήταν καλό εάν ...θερμαινόταν λίγο. Ο άνθρωπος "γεννήθηκε" και εξελίχθηκε σε τροπικές ζώνες και οι πάγοι είναι ο εχθρός της ανθρώπινης ζωής.


Ο Καναδός οικολόγος είπε στην Γερουσία των ΗΠΑ ότι υπάρχει "μικρή συσχέτιση" στην υποστήριξη της «άμεσης αιτιώδους σχέσης» μεταξύ των εκπομπών CO2 και της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας.

«Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τον άνθρωπο είναι οι κυρίαρχες αιτίες της μικρής θέρμανσης της ατμόσφαιρας της Γης κατά τα τελευταία 100 χρόνια», είπε στην επιτροπή της Γερουσίας. "Αν υπήρχαν τέτοιες αποδείξεις, θα έπρεπε να καταγραφούν για να τις δουν όλοι. Καμία πραγματική απόδειξη, όπως είναι κατανοητή στην επιστήμη, δεν υπάρχει".

Επέκρινε επίσης τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) για τον ισχυρισμό της ότι «είναι εξαιρετικά πιθανό» η ανθρώπινη δραστηριότητα να είναι η «κυρίαρχη αιτία» για την παγκόσμια υπερθέρμανση, σημειώνοντας ότι το «είναι εξαιρετικά πιθανό» δεν είναι ένας επιστημονικός όρος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου