Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΗΠΑ: O Σόρος χρηματοδοτεί τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας

Ο Ουγγροεβραίος δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος χρησιμοποιεί τα χρήματα του για να νομιμοποιηθεί στις ΗΠΑ η χρήση της μαριχουάνας.

Με ένα μόνιμο προσωπικό από ομοϊδεάτες, πλούσιους δωρητές, ο Σόρος κυριαρχεί σε εκείνη την πλευρά της δημόσιας συζήτησης που τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας με τη χρηματοδότηση λαϊκών πρωτοβουλιών που ξεκινούν στη Νέα Υόρκη και καταλήγουν στο να επηρεάζουν τις πολιτικές και αλλού.

Μέσω ενός δικτύου μη κερδοσκοπικών οργανώσεων ο Σόρος έχει ξοδέψει τουλάχιστον 80 εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθεια νομιμοποίησης της μαριχουάνας από το 1994, όταν είχε διοχετεύσει ένα μέρος των κεφαλαίων του για να οργανώσει τη διερεύνηση εναλλακτικών πολιτικών για τα ναρκωτικά, σύμφωνα με φορολογικές δηλώσεις.

Οι δαπάνες του συμπληρώθηκαν από τον εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματία Peter B. Lewis, που ήταν πρόεδρος της Προοδευτικής Ασφαλιστικής Εταιρείας και ένας αμετανόητος καπνιστής μαριχουάνας που διοχέτευσε περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια για να επηρεάσει τις τοπικές συζητήσεις, σχετικά με τον Εθνικό Οργανισμό για τη μεταρρύθμιση των νόμων για την μαριχουάνα. Η χρηματοδότηση των δύο δισεκατομμυριούχων δεν έχει κάτι ανάλογο στην άλλη πλευρά της συζήτησης.

Ο Σόρος κάνει τις δωρεές του μέσω της Drug Policy Alliance, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που χρηματοδοτεί με περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια τις ετήσιες συνεισφορές του Ιδρύματος για την Προώθηση μιας «Ανοιχτής Κοινωνίας» (Open Society Foundations).

Ο Σόρος δωρίζει επίσης ετησίως στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, (American Civil Liberties Union) η οποία με τη σειρά της χρηματοδοτεί προσπάθειες νομιμοποίησης της μαριχουάνας και έχει δώσει περιοδικά και στο Marijuana Policy Project, το οποίο χρηματοδοτεί μέτρα για δημοψηφίσματα υπέρ της νομιμοποίησης σε αμερικάνικες πολιτείες.


Ο Lewis, ο οποίος πέθανε το Νοέμβριο, χρηματοδότησε προσπάθειες και μέσω της ACLU και του Marijuana Policy Project, στο οποίο υπηρέτησε ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

«Το κίνημα υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας δεν έχει προέλθει από την λαϊκή βάση. Ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης και της απάτης έχει διαπραχθεί από τον George Soros και προωθείται από διασημότητες», είπε ο John Walters, διευθυντής του Γραφείου Εθνικής Πολιτικής Ελέγχου Ναρκωτικών του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Τζορτζ Μπους. «Η αλήθεια δέχεται επίθεση και είναι μια αυτή είναι μια απολύτως επικίνδυνη κατεύθυνση για τη χώρα».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου