Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Μην απελπιζόμαστε, αυξάνονται οι οφειλέτες προς το κράτος.

Μόνο από την 1η Ιανουαρίου 2013 έως και τον Ιούλιο του 2014 τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς την εφορία (που έχουν συσσωρευτεί) φτάνουν τα 15,24 δισ. Ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Μόνο τον Ιούλιο 2014, τα χρέη αυξήθηκαν κατά 1,29 δις ευρώ. Τα δε συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη ανέρχονται στο δυσθεώρητο ύψος των 68 δις ευρώ!!!

Ταυτόχρονα, μέσα στον Ιούλιο οι οφειλέτες αυξήθηκαν κατά 172.000, φτάνοντας συνολικά τα 2.428.233 άτομα. Προφανώς μέσα σ' αυτούς δεν είναι συνταξιούχοι, αλλά οι πιο παραγωγικές τάξεις. Εννοείται πως η κατάσταση θα χειροτερεύσει με τον ΕΝΦΙΑ για όλους πλέον.

Όπως βλέπετε, είναι πολλοί αυτοί που χρωστούν στην εφορία και συνεχώς αυξάνονται και επομένως δεν πρέπει να μας πιάνει απελπισία.

Το παρήγορο είναι πως, όσο αυξάνεται ο αριθμός των οφειλετών, τόσο πιο δύσκολα το κράτος θα μπορέσει να κυνηγήσει μεμονωμένους πολίτες, τόσο πιο γρήγορα θα οδεύουμε προς γενική ενιαία ρύθμιση και τόσο πιο πολύ θα πλησιάζει η ώρα της κατάρρευσης του τυραννικού καθεστώτος, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Το σύστημα διατηρείται ακόμα, από τους ευσυνείδητους και φυσικά έχοντες. Γιατί μόνο το να είναι κάποιος ευσυνείδητος δεν φτάνει σήμερα, πρέπει και να έχει για να πληρώσει τις εξοντωτικές οφειλές που του ορίζει το καθεστώς.

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου