Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Από το (τέως πυρηνικό) Βέλγιο στην (φουλ ανθρακική) Κίνα, και ένα κουϊζ για τον Δόκτορα Τ

online.wsj.com

Μετά από ρωγμές που βρέθηκαν και από διαρροές λαδιών (που ακούστηκε ότι ήταν από δολιοφθορά), το Βέλγιο θα είναι μείον 3 γιγαβάτ (3.000 μεγαβάτ) από το σύνολο των 5,7 πυρηνικών GW, τον ερχόμενο χειμώνα. Μετά την Γαλλία, το Βέλγιο είναι (ήταν) η πιο πυρηνική χώρα στην ΕΕ. 50% του ρεύματος στο Βέλγιο είναι από πυρηνικά. Με τα μισά κλειστά, θα ψάχνουν για ρεύμα. Τι κάνεις όταν δεν έχεις ρεύμα; (Μας αφορά αυτό το ερώτημα). Το Βέλγιο θα ζητήσει περικοπές από τους καταναλωτές και την βιομηχανία, και θα ψάχνει για εισαγωγές από την πυρηνική Γαλλία και δεν θυμάμαι από τι, στην Ολλανδία. Κοινώς, χαιρετίσματα στο Βέλγιο. Και στην Γερμανία. Η εμμονή αυτών των συμπλεγματικών τύπων με την αποτελεσματικότητα σημαίνει ότι όλα θα είναι στο όριο και κάτι να πάει στραβά, θα καταρρεύσουν όλα μαζί. Εκτός πια κι να περικοπεί η ζήτηση και στην Γαλλία και τελικά ΟΛΟΙ δουλεύουν για τους Γερμανούς. Μήπως άκουσε κανείς εάν έχει ...προβλήματα η Γαλλία; Καλό αυτό, θα περισσεύει ρεύμα για ...εξαγωγές.

Και εν τω μεταξύ, στην χώρα που θέλει να ζήσει:

worldcoal.com
thegwpf.org

Είχε μειωθεί ο ρυθμός επενδύσεων σε ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες από κάρβουνο επειδή είχε ακριβύνει το κάρβουνο. Αλλά τώρα επανέρχονται.


Και για την Κίνα, ισχύει ότι και για όλους: Όλα τα αιολικά της Κίνας, και 10 φορές άλλα τόσα, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν μια ανθρακική μονάδα. Ούτε να ηλεκτροδοτήσουν την κατασκευή 10 πόντων καλωδίου χαλκού, ή μιας βίδας... Άσε πια την μπίλια ρουλεμάν...

Αλλά επειδή εδώ ο Δόκτωρ Τσιπουρίδης λέει ότι τα αιολικά είναι καλά και θα φέρουν ανάπτυξη, έχω ένα κουίζ για αυτόν:

Με πόσες ανεμογεννήτριες των 2 μεγαβάτ, μπορείς, Δόκτωρ Τ, να αντικαταστήσεις τα 3.000 πυρηνικά μεγαβάτ στο Βέλγιο;

(α) με 1.500 Α/Γ
(β) με 15.000 Α/Γ
(γ) με 150.000 Α/Γ
(δ) με 150.000 Α/Γ και τα Υ/Η της Νορβηγίας (αν στα δώσει)
(ε) με 0,001% της κοσμικής αστρικής ενέργειας
(στ) με 1,500 Α/Γ και σταθερό επενδυτικό πλαίσιο

Δώσε μια συνέντευξη, και πες μας, και κερδίζεις ταξείδι στο Βέλγιο να το πεις και σε αυτούς.

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου