Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

70 χρόνια

theatlantic.com
70 χρόνια από την απελευθέρωση της σύγχρονης, αειφόρου και αποτελεσματικής μονάδας στέγασης εργατικού δυναμικού για για γειτονικές παραγωγικές μονάδες. Με τάξη και τμήμα ανακύκλωσης ανθρωπίνων υπολειμμάτων.

Δεν ήταν η μόνη τέτοια μονάδα, ούτε ήταν η μεγαλύτερη σχετική ...επιχείρηση. Αλλά ήταν τόσο ...αποτελεσματική. Efficient.

Κανένας "μεγάλος" λαός δεν είναι "αθώος", αλλά μερικοί είναι πιο αφοσιωμένοι στην αποτελεσματικότητα και στην ανακύκλωση.

Το 1953 "ρυθμίστηκαν" τα χρέη της Γερμανίας (τμήμα των οποίων ήταν και από την συνθήκη των Βερσαλιών. Το Γερμανικό "θαύμα" υπάρχει μόνο επειδή ρυθμίστηκαν αυτά τα χρέη.

Δεν θέλω ρύθμιση των χρεών μας για ιστορικούς λόγους. Θέλω ρύθμιση των χρεών επειδή:

1. Δεν είναι βιώσιμα, από χρηματοοικονομικής άποψης
2. Είναι προϊόν προμελετημένων και διεφθαρμένων πολιτικών (ατόμων και αποφάσεων)

Η ρύθμιση χρέους έχει νόημα μόνο εάν δεν είναι αφετηρία για "μιά απ' τα ίδια". Το τι σημαίνει "μιά απ' τα ίδια" ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει ανάλογα με τις παραστάσεις του και την παιδεία του.

Το ευρώ έχει "ατέλειες" και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι λίγο στημένο παιχνίδι. Εάν δεν είχαμε όμως εμείς περίεργους, φυτεμένους πολιτικούς και μία επιχειρηματική τάξη φτιαγμένη με την ηθική του ΠΑΣΟΚ του 1981, δωράκια, αρπαχτές και μεσιτείες, δεν θα είμαστε στα χάλια που είμαστε. Δεν είναι θέμα "καπιταλισμού" ή "σοσιαλισμού", και θα το πω ωμά: Ο "σοσιαλισμός" α λα γκρεκ πάει χέρι-χέρι με τον "καπιταλισμό" α λα γκρεκ. Αν δεν το καταλάβουμε εμείς, και αυτοί που κατά καιρούς παριστάνουν ότι μας κυβερνούν, δεν θα βγούμε από τον φαύλο κύκλο.

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου