Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Γάλλος τηλε-μετεωρολόγος κινδυνεύει να απολυθεί γιατί αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή

«Εξαπατούν την ανθρωπότητα παρουσιάζοντας παραπλανητικά στοιχεία»

Κάθε βράδυ, ο Φιλίπ Βερντιέ ενημέρωνε εκατομμύρια Γάλλους για τις καιρικές συνθήκες της επόμενης ημέρας. Τώρα, όμως, ο πιο διάσημος μετεωρολόγος της Γαλλίας και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου καιρού του France 2, του δεύτερου καναλιού της δημόσιας γαλλικής τηλεόρασης κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του εξαιτίας όλων όσα υποστηρίζει σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Δίχως περιστροφές και μόλις μερικές εβδομάδες πριν από την εξαιρετικά κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου, ο κ. Βερντιέ ισχυρίζεται στο βιβλίο του «Κλιματική Έρευνα» (Climat Investigation) ότι κορυφαίοι επιστήμονες, ειδικοί στην κλιματική αλλαγή, αλλά και πολιτικοί εξαπατούν την ανθρωπότητα παρουσιάζοντας παραπλανητικά στοιχεία για την κλιματική αλλαγή.

«Κάθε βράδυ απευθύνομαι σε 5 εκατομμύρια Γάλλους πολίτες και σας μιλάω για τους ανέμους, τα σύννεφα και τον ήλιο. Αλλά υπάρχει κάτι σημαντικό, πολύ σημαντικό, το οποίο δεν έχω μπορέσει ακόμα να σας πω […] Είμαστε όμηροι ενός πλανητικού σκανδάλου αναφορικά με την κλιματική αλλαγή - μια πολεμική μηχανή στόχος της οποίας είναι να παραμένουμε φοβισμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γάλλος μετεωρολόγος σε ένα βίντεο που πρωταγωνίστησε με στόχο την προώθηση του βιβλίου του.

Η αντίδραση της διοίκησης του France 2 ήταν άμεση. «Έλαβα μια επιστολή μέσω της οποίας μου ζήτησαν να μην επιστρέψω. Είμαι σοκαρισμένος. Δεν γνωρίζω τίποτα παραπάνω, δεν γνωρίζω πόσο θα διαρκέσει όλο αυτό. Η απόφαση σχετίζεται άμεσα με το βιβλίο μου», προσδιόρισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Στις 330 σελίδες του επίμαχου βιβλίου του ο κ. Βερντιέ αμφισβητεί το έργο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), κατηγορώντας τους επιστήμονες που συμμετέχουν σ' αυτήν ότι «διέγραψαν απροκάλυπτα» δεδομένα που έρχονταν σε αντίθεση με τα γενικότερα συμπεράσματά τους. Παράλληλα εκφράζει αμφιβολίες και όσον αφορά την ακρίβεια των κλιματικών μοντέλων που χρησιμοποιούν για τη διεξαγωγή των ερευνών τους.

tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου