Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Είναι ωραία στη Βόρειο Κορέα

Πού σουν μάγκα το χειμώνα;
Πλούτιζα από το κόμμα.
Καλύτερα μιας ώρας τιβί με Κιμ
Γιονγκ Ουν παρά σαράντα χρόνια
με τούρκικα καρτούν
Οταν παρακολουθείς αποσπάσματα από δελτίο ειδήσεων της Βορείου Κορέας και έχεις καβαντζάρει τα τεσσαράκοντα, δεν μπορείς παρά να καβαλήσεις τη νοερή λαχανί χρονομηχανή σου (της οποίας το αμάξωμα δεν φαίνεται από την ταπετσαρία των αυτοκολλήτων της πασοκάρας) και να ανατρέξεις στην κατρανόχρωμη δεκαετία του '80 αλλά και τη μέλαινα δεκαετία του '90. Αυτό θα το κάνεις διότι η ηδονισμένη, μαχητική, διαβαίνουσα στα σύνορα της ψυχικής καταστάσεως «γεια σου» αλλά και της διαταραχής, που αποκαλείται «κούκου» Βορειοκορεάτισσα παρουσιάστρια πρέπει να είναι η χαμένη Ασιάτισσα εξαδέλφη πολλών ομιλουσών κεφαλών των ειδήσεων της τότε ΕΡΤ. Ο δε κληρονομικώ δικαιώματι δυνάστης Κιμ Γιονγκ Ουν συμπεριφέρεται σαν στελεχάρα του παλαιολιθικού (ή έστω του Τσουκατο-Πανταγιαδικού) ΠΑΣΟΚ και δεν το ξέρει. Μπορεί η απόλυτη εξουσία να του δίδει κάποιες περισσότερες εκτελεστικές (κυριολεκτικά) εξουσίες, αλλά δεν έχουμε τεστάρει έναν μέσο πασοκτζή στην ηγεσία του Κ.Κ. της Β. Κορέας. Μπορεί ενώπιόν του ο Κιμ Γιονγκ Ουν να φάνταζε μετριοπαθής σαν ψηφοφόρος του ΚΟΔΗΣΟ.

Ρυτίδες

Η κυρία που εκφωνεί με μέταλλο εισαγγελέα στρατοδίκη τις βορειοκορεάτικες ειδήσεις ονομάζεται Ρι Τσουν Χίι. Οι συμπατριώτες της, όταν ανοίγουν την τηλεόραση, πρέπει να αισθάνονται σχεδόν σαν Ελληνες τηλεθεατές, μια και η προαναφερθείσα αστήρ του θεάματος και της «ενημερώσεως» δεν αλλάζει με τίποτα! Από τη μια εμείς έχουμε βαρεθεί να τρακάρουμε στο γυαλί τους ίδιους και τους ίδιους επί ένα τέταρτο του αιώνα και η τεχνολογία έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της στο να κρύβει τις ρυτίδες, τον αφελληνισμό και τα πλούτη τους.

Από την άλλη οι υπήκοοι του κομμουνιστή αυθέντη Κιμ Γιονγκ Ουν νομίζουν ότι η συσκευή της τηλεόρασης διατίθεται μαζί, σετάκι με αυτή την κυρία. Οταν θα δουν άλλον να εκφωνεί τα πυραυλικά ντιριντάχτα της πατρίδος τους, θα πιστέψουν ότι τους χάλασε το χαζοκούτι. Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι και να μη μηδενίζουμε τη δουλειά των συναδέλφων, η κυρία Ρι Τσουν Χίι δείχνει πιο αξιόπιστη από τους ελληνόφωνους «ομότεχνούς» της.

adiavroxoi.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου