Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ολοταχώς προς το 2030

OK... Μιλάμε άλλη γλώσσα από τους Ευρωπαίους. Δεν είμαστε στον πυρήνα (χαχαχα), δεν είμαστε καν στους Ανατολικούς που κάτι παράγουν, σίγουρα δεν είμαστε Σκανδιναβοί, προφανώς δεν είμαστε πια σε γραμμή αμύνης (της Ευρώπης), δεν... δεν... δεν... Δεν είμαστε καν στον χάρτη (αυτό ομολογώ με ανησυχεί λιγάκι, αλλά η ανησυχία δεν είναι καινούργια...)

Η "Ευρώπη" είναι ο συμβιβασμός τριών παγκοσμίων πολέμων, ο πρώτος ήταν μεταξύ Άγγλων και Γάλλων) και οι άλλοι δύο μεταξύ Αγγλογάλλων και Γερμανών, δηλαδή οι Γάλλοι πρέπει να έχουν βαρεθεί να τους εισβάλουν οι Γερμανοί... Και αυτός είναι ο "πυρήνας" (και μερικοί αφελείς δικοί μας φαντασιώνονται ότι οι ...Γάλλοι θα μας σώσουν). Ο στρατηγικός ρόλος της Γερμανίας βασίζεται στο εμπόριο. Όλοι προσπαθούν να εξάγουν κάτι στην Γερμανία, και αυτή επανεξάγει τα πάντα.

Οι τριγμοί είναι από το προσφυγικό και την Ρωσία. Η Γερμανία ήταν η πρώτη χώρα που έβαλε περιορισμούς σε μετανάστες από την Ανατολική Ευρώπη. Τώρα, η ομάδα Visegrad (την ανακάλυψα εδώ) δεν δέχεται την πίεση των Γερμανών να δεχτεί την νέα φουρνιά από μετανάστες. Χωρίς ελευθερία σε μετακίνηση κόσμου, πόσο θα κρατήσει η ελευθερία κίνησης κεφαλαίων;

Οι τριβές με την Ρωσία φάνηκαν στην Ουκρανία, αλλά συζητιέται πολύ και το θέμα με τις χώρες της Βαλτικής.

Η Αγγλία (ή το Ηνωμένο Βασίλειο -- αν παραμείνει "Ηνωμένο") μια χαρά βολεύεται από την επιστροφή στον παλιό ρόλο του διαίρει και βασίλευε στην Ευρώπη. Η Ιταλία και η Ισπανία θα μείνουν πίσω (και η Ισπανία έχει και αυτή διαρθρωτικές ανησυχίες) και ίσως δοκιμάσουν να ξαναβρούν ανταγωνιστικότητα από ...υποτιμήσεις.

Για εμάς ούτε κουβέντα... Αν η στρατηγική αξία μας είναι να γίνουμε αποθήκη... Τον Σεπτέμβριο του 2011, είχα αντιγράψει: "Το συμπέρασμα είναι ότι οι μηχανισμοί υποστήριξης που βοήθησαν την Ελλάδα από το 1821, δεν υπάρχουν πια, και η Ελλάδα δεν σώζεται, και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί χωρίς συνεχιζόμενες δωρεές κεφαλαίων απ' έξω. Η Ελλάδα πρέπει να εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη, αλλά πρώτα χρειάζονται €400 δις για την κάλυψη της Ελληνικής ζημιάς, συν €800 δις για ενδεχόμενες τρύπες σε Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία, και Γαλλία, συν άλλα €800 για την κάλυψη Ιταλικών προβλημάτων που θα ανακύψουν. Επομένως, μέχρι να βρούνε €2 τρις, δεν μπορούν να πετάξουν την Ελλάδα έξω από το σύστημα".

Κι αν αναλογιστώ την δική μας "Ιστορία" μεταξύ 1999 και 2015... Μόνον αηδία.

Και σαφώς και υπάρχει και χειρότερο σενάριο... Το είχα γράψει στο antinews πριν από καιρό... αλλά το βρήκα εδώ... Κάτι για το τότε νομοσχέδιο με τους μετανάστες.

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου