Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Όμορφο παιχνίδι, αγγελικά πλασμένο

Η εμπλοκή μάνατζερ, παραγόντων, πρώην προπονητών και παλαιμάχων παικτών σε κυκλώματα που «φιξάριζαν» αποτελέσματα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές.
Αντί να τους απονείμουν τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους στην εξάλειψη της αβεβαιότητας και της συνακόλουθης ανασφάλειας, καθώς και για την πρότυπη συνεργασία φαινομενικά αντιπάλων ομάδων, βρίσκουν και το μπελά τους οι άνθρωποι.
Οι υποθέσεις που διερευνούν οι αρχές αφορούν την περίοδο 2002-08 και για τις οποίες έχουν δεσμευτεί ήδη 52 λογαριασμοί. Το πρώτο βήμα ήταν η αναπομπή παλαιότερων υποθέσεων που είχαν αρχειοθετηθεί για διάφορους λόγους.

Το δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας Goal αναφέρει πως υπάρχει παράγοντας που εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση και είναι πρόθυμος να αποκαλύψει και να δώσει στοιχεία στις Αρχές, αρκεί ο ίδιος να πέσει στα «μαλακά» κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου για τους μάρτυρες που δίνουν σημαντικά στοιχεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», την ώρα που οι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για να δώσουν φως σε αυτή την υπόθεση και να ανακαλύψουν ποιοι κρύβονται πίσω από τα παράνομα κυκλώματα, παράγοντας φέρεται να ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό.
Στάλθηκαν ήδη στο τμήμα οικονομικού εγκλήματος της ΓΑΔΑ οι φάκελοι της UEFA με τα 27 ύποπτα παιχνίδια που είχε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποστείλει στην ΕΠΟ. Επίσης εστάλησαν από τη ΓΓΑ στον Άρειο Πάγο προκειμένου να διερευνηθεί η σχέση με τους υπό έρευνα κατόχους των 52 λογαριασμών..
Οι Αρχές αναμένουν επιπλέον στοιχεία από το εξωτερικό, κυρίως από την Κύπρο, για να συνδέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ.
Η έρευνα έχει εστιασθεί στις διασυνδέσεις των κατόχων των 52 τραπεζικών λογαριασμών που δεσμεύτηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, με ποδοσφαιρικούς παράγοντες, κυκλώματα παράνομου στοιχηματισμού και στημένων αγώνων.
Επίσης πολύ σημαντική φαίνεται να είναι η διασύνδεση με το κύκλωμα της Μαλαισίας, καθώς και με τη λίστα που είχε καταθέσει η Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή το 2006.
Έτσι για να μην έχουμε συμπλέγματα κατωτερότητας έναντι των γειτόνων Ιταλών φαίνεται ότι θα έχουμε το δικό μας Calciopoli. Μας λείπουν όμως τη στιγμή αυτή δύο βασικά στοιχεία. Το κεντρικό πρόσωπο, όπως υπήρξε ο Λουτσιάνο Μότζι στην Ιταλία και ένα πιασάρικο όνομα για να βαφτίσουμε την υπόθεση. Το Μονόπολυ είναι συνηθισμένο, το Καλλίπολη θυμίζει Καλλικράτη, να δανειστούμε την παλιά ατάκα παράγοντα και να το ονομάσουμε «μονόζυγα», από το «μονά, ζυγά …μονόζυγα». Όσο όμως κι αν η δύναμη του μονολεκτικού τίτλου προσδίδει ταυτότητα, η επεξηγηματική τραχύτητα του περιφραστικού παραμένει αναλλοίωτη: «Ψάχνοντας στα δίχτυα για τον αναμάρτητο» είναι ένας τίτλος που θα έκοβε εκατοντάδες χιλιάδες εισιτήρια στον κινηματογράφο και τους εξ Αφρικής και Ασίας πωλητές πειρατικών συμπιεσμένων δίσκων σε υπερωριακή απασχόληση.
Μικρός Οδυσσέας
http://www.antinews.gr/?p=63317

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου