Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ενας άνδρας στη σκιά της

Tο Σάββατο συνομίλησε με τη Μιμή Ντενίση για λογαριασμό των "ΝΕΩΝ". Τη Κυριακή έδωσε συνέντευξη στο "ΒΗΜΑ".
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στηρίζει με κάθε τρόπο τις "εκσυγχρονιστικές" διαθέσεις του κ. Ψυχάρη.
Είναι κι αυτός ένας τρόπος να επιβιώνει ενδοοικογενειακά ως προσωπικότητα, μια και η σύζυγος Χριστίνα, η Χίλαρυ των Καλυβίων, επιχειρεί να τον επισκιάσει μέσα απο τον στίβο των δημοτικών εκλογών.
Το πρόβλημα του εκλεκτού Παγκάλου δεν είναι πολιτικό.

Είναι πρόβλημα υπαρξιακό κι έχει να κάνει με το γήρας που ου γαρ έρχεται μόνο, σε συνδυασμό με μια νέα και δυναμική σύζυγο.
Αν το σκεφθείτε σε βάθος θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ ήπιες οι αντιδράσεις του μπροστά στο ζόρι που τραβάει.
Φυσικά υπάρχει κι ένα πολιτικό ζόρι που τον έχει στιγματίσει.
Είναι η υπόθεση Οτσαλάν, χάριν της οποίας ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε υπουργός Εξωτερικών, στη συνέχεια πήρε το δαχτυλίδι από τον Σημίτη και έφτασε σήμερα να είναι πρωθυπουργός και ο Πάγκαλος αντιπρόεδρος δίχως αρμοδιότητες.
Η μάλλον έχει αρμοδιότητες. Να περιφέρεται στα (δημοσιογραφικά) σοκάκια και να προκαλεί θόρυβο ώστε να τον κοιτάζουν οι νοικοκυρές απο τα πλυσταριά.
Ανάμεσά τους και η πολυάσχολη (ομιλίες, ψηφοδέλτια, εκλογικά κέντρα κλπ)  σύζυγός του.
Το www.antinews.gr/?p=63321, που αντιμετωπίζει τη περίπτωσή του πιο σοβαρά γράφει>

Φτάνει πια με τον Πάγκαλο. Αυτό πρέπει να φωνάξουν όλοι όσοι είναι σοβαροί σ’ αυτόν τον τόπο. Και η ευκαιρία είναι οι επερχόμενες εκλογές, δεδομένου ότι βάζει υποψήφια και η γυναίκα του. Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι τρόποι. Τα γιαούρτια να ‘ναι καλά, εκτός κι αν του τα πετάξει κάποιος κι αυτός τα… φάει.
Αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να τον σταματήσει κάποιος στο ΠΑΣΟΚ, και μάλλον ο πρωθυπουργός πρέπει να το κάνει. Οι συνεχείς δηλώσεις του είναι τόσο προκλητικές που πλέον έχουν ξεφύγει από κάθε όριο.
Τον έβαλαν στην κυβέρνηση για να μην «γαβγίζει» κατά του Γ. Παπανδρέου κι αυτός βάλθηκε να «γαβγίσει» κατά του ελληνικού λαού.
Κάποιοι μάλιστα διαπλεκόμενοι των ΜΜΕ αποθεώνουν τις δηλώσεις του διότι, λένε, τολμά να λέει αλήθειες.
Μα κι έτσι να είναι, έχει κοιταχτεί στον καθρέπτη; Εχει κάνει την αυτοκριτική του για το σαθρό πολιτικό σύστημα, μέρος του οποίου είναι κι αυτός;
Φυσικά και όχι αν κρίνουμε από τις δηλώσεις που έκανε το Σάββατο (που αλλού) στο Mega και την Κυριακή (που αλλού) στο Βήμα. Τα γνωστά δεκανίκια του κ. αντιπροέδρου δηλαδή.
Στην τηλεόραση είπε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι περισσότεροι άχρηστοι και μόνο όσοι είναι στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουν.
Να δεχθούμε ότι έχει ένα μέρος αλήθειας η κουβέντα του, άλλωστε το ζούμε καθημερινά. Όμως, κ. Πάγκαλε δε μπορεί να είναι άχρηστοι όλοι οι εφοριακοί που σου μαζεύουν τους φόρους.
Δε μπορεί να είναι άχρηστοι όλοι οι αστυνομικοί που παίρνουν 1.000 ευρώ για να διακινδυνεύουν κάθε μέρα τη ζωή τους.
Ούτε άχρηστοι είναι όλοι αυτοί που φυλάνε το «τομάρι» κάθε πολιτικού.
Δεν είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί άχρηστοι που μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας. Μπορούμε ένα σωρό παραδείγματα να αναφέρουμε, δεν έχει σημασία.
Αλλά μήπως και οι άχρηστοι υπάλληλοι δημιούργημα του κ. Πάγκαλου και των όμοιών του σε όλα τα κόμματα δεν είναι;
Μίλησε για αντικειμενικές προσλήψεις ποιος ο κ. Πάγκαλος. Πόσο αντικειμενικός ήταν ο διορισμός της κόρης του στο δήμο Αθηναίων και στη συνέχεια στη Βουλή ή της συζύγου του, πόσο αντικειμενική ήταν η επιλογή από το ΠΑΣΟΚ;
Για τη μονιμότητα είπε: «Καθιερώθηκε για να εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν να στρέφουν το κράτος εις βάρος των πολιτών», και πρότεινε αποκλεισμό κομματικών ή πολιτευόμενων στελεχών από κρίσιμους τομείς του δημοσίου.
Είπε κι ένα σωρό άλλα, αλλά πλέον δεν έχουν σημασία.
Σε λίγο καιρό θα μιλάει ο Πάγκαλος και θα λένε: «Α, δεν είναι τίποτε ο Πάγκαλος τα λέει…»
Σαν τον τρελό του χωριού δηλαδή.
Και μια απάντηση για το «όλοι τα φάγαμε» δίνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» μια συνταξιούχους. «Εσείς κύριε Πάγκαλε συνεχίζετε να τα τρώτε». Ο αντιπρόεδρος που δηλώνει οικογενειακό εισόδημα 800.000 ευρώ κι έχει ένα σωρό ακίνητα και περιουσία, μιλά για τα «φαγωμένα» λεφτά.
Εκεί κατάντησε η χώρα, ο υπουργός της υπόθεσης Οτσαλάν που ντρόπιασε όσο ποτέ αυτό τον τόπο και ο άνθρωπος που είπε για την ελληνική σημαία στα Ιμια «κατεβάστε την να τελειώνουμε» συνεχίζει και μιλά.
Ελεος κύριε Παπανδρέου.
http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=3088

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου