Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Βιβλίο Ιστορίας Γ΄Λυκείου, όπου το κράτος των Σκοπίων αναφέρεται σαν “Μακεδονία”

Σχετικά με τον χάρτη του σχολικού Βιβλίου της Γ’ Λυκείου με τίτλο “Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου κόσμου”.
Καταρχάς, το Βιβλίο έχει εκδοθεί και κυκλοφορήσει στα ελληνικά σχολεία από το 2007. Άρα δεν είναι τωρινή “έμπνευση” της κας Διαμαντοπούλου, όπως αρκετοί υπονοούν στο διαδίκτυο. Και τότε είχε προκληθεί σοβαρή αναστάτωση με την γκάφα του τότε Υπ. Παιδείας.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_12/09/2007_240923
Αναστάτωση προκάλεσε χάρτης στο βιβλίο της «Ιστορίας του Νεότερου και Σύγχρονου Κόσμου» (από το 1815 έως σήμερα) της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου και Δ΄ τάξης Εσπερινού Λυκείου για το μάθημα Ιστορίας γενικής παιδείας. Ο χάρτης στη σελίδα 130 με τη λεζάντα «χάρτης των κυριότερων ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη, όπου θανατώθηκαν εκατομμύρια κρατούμενοι» παρουσιάζει κατ’ εκτίμηση τον αριθμό των θυμάτων από τον Σεπτέμβριο του 1939 έως τον Μάρτιο του 1945 σε κάθε χώρα, μεταξύ των οποίων και η «Μακεδονία» (7.122 θύματα) για την περιοχή στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας [...]
Οι εύλογες ερωτήσεις όμως είναι…από το Υπουργείο Παιδείας τόσα χρόνια το έχουν διορθώσει;
Αν όχι, γιατί 3 ολόκληρα χρόνια παραμένει ένας χάρτης που αποκαλεί τα Σκόπια ως “Μακεδονία” σε Ελληνικό σχολικό βιβλίο;
Αντιγράφω και μέρος ενός εξαιρετικού κειμένου στο Άρδην, από τον γνωστό Συγγραφέα και Blogger Δημήτρη Ευαγγελίδη.
http://www.ardin.gr/node/291
[...]
Πριν κοπάσει καλά-καλά ο θόρυβος και ο ξεσηκωμός για το απαράδεκτο βιβλίο του Δημοτικού, ένα νέο βιβλίο «ιστορίας», της Γ΄ Λυκείου αυτή την φορά, ήρθε να επιβεβαιώσει τις υποψίες ότι κάτι «μαγειρεύεται» με τα περίεργα αυτά βιβλία.
Το νέο βιβλίο «ιστορίας», «πόνημα» των συγγραφέων Ιω. Κολιόπουλου, Κων. Σβολόπουλου, Ευ. Χατζηβασιλείου, Θ. Νημά και Χ. Σχολινάκη-Χελιώτη, γραμμένο προφανώς και αυτό σύμφωνα με τις «σύγχρονες», μεταμοντέρνες, προοδευτικές και πολυπολιτισμικές αντιλήψεις, αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο και εξωφρενικό «ιστορικό» έργο, όπου όλα ισοπεδώνονται και μετατρέπονται σε έναν εύπεπτο χυλό, κατάλληλο για τον πολιτιστικό οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης
Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα, που αναφέρεται στον Μακεδονικό Αγώνα:
…Ήταν ο Μακεδονικός Αγώνας ένας σκληρός πόλεμος ανταρτών Ελλήνων και Βουλγάρων, οι οποίοι πολεμούσαν αλλήλους, καθώς και εναντίον των Τούρκων…
…Ο σκληρός αγώνας στη Μακεδονία και για τη Μακεδονία δοκίμασε επί πέντε σχεδόν χρόνια (1904–1908) την αντοχή των γηγενών, που έπρεπε να επιλέξουν στρατόπεδο…
Δηλαδή, ο αγώνας στην Μακεδονία δεν ήταν μια προσπάθεια των Ελλήνων να απελευθερώσουν ελληνικά εδάφη από τους Τούρκους, αλλά μια επεκτατική «ιμπεριαλιστική» επιχείρηση του ελληνικού κράτους να αυξήσει την επικράτειά του εις βάρος μιας περιοχής, την οποία κατοικούσαν «γηγενείς», ακαθόριστης καταγωγής και εθνικής ταυτότητας, που… «έπρεπε να διαλέξουν στρατόπεδο»!!!
Στη δικαιολογημένη αγανάκτηση των γηγενών Μακεδόνων (=Ελλήνων) για τα παραπάνω απαράδεκτα, που καλούνται να διδαχθούν τα παιδιά μας, τι άραγε απαντάει ο (καθηγητής της Νεώτερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης!) συγγραφέας κ. Ι. Κολιόπουλος; Τα εξής χαριτωμένα:
Είναι εθνικά επικίνδυνη η προβολή της άποψης ότι ο όρος “γηγενείς” στη Μακεδονία αναφέρεται σε μη Έλληνες. Η άποψη αυτή προβλήθηκε από την παλαιότερη και τη σύγχρονη ανθελληνική προπαγάνδα. Η αποσπασματική χρήση λέξεων ή φράσεων είναι δυνατόν να αποδειχθεί παραπλανητική.
Προφανώς, αυτές οι φαιδρές δικαιολογίες και οι κορόνες περί «σύγχρονης ανθελληνικής προπαγάνδας» του κυρίου καθηγητή, δεν είναι δυνατόν να πείσουν κανέναν άλλον πέρα από τους στρουθοκαμηλίζοντες και εκείνους που ακολουθούν τη μητσοτάκειο προτροπή να μη δίνουμε σημασία στα προβλήματα με τους Σκοπιανούς, γιατί σε «δέκα χρόνια θα έχουν ξεχαστεί»!
Η πολυπoλιτισμική και ισοπεδωτική λογική του βιβλίου αποκαλύπτεται εξάλλου λίγες σειρές παρακάτω, όπου αναφέρει τα εξής εκπληκτικά:
…Ο Παύλος Μελάς (…) και ο καπετάν Κώτας (…) υπήρξαν δύο από τους πιο αντιπροσωπευτικούς ήρωες του ελληνικού αγώνα στη μαρτυρική χώρα. Οι Βούλγαροι είχαν ανάλογους ήρωες, τον Γκότσε Ντέλτσεφ και τον Γιάννε Σαντάνσκι από τη Μακεδονία και άλλους από τη Βουλγαρία… !!!
Ξεχωριστή «χώρα» λοιπόν η Μακεδονία (βλ. παρακάτω) και εξίσου ήρωες ο Ντέλτσεφ και ο Σαντάνσκι με τον Παύλο Μελά και τον (σλαβόφωνο, αλλά ασυμβίβαστο ΕΛΛΗΝΑ, ας μη το ξεχνάμε) καπετάν Κώτα!!2
Ένα άλλο σημείο αυτού του περίεργου βιβλίου, που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, είναι ένας χάρτης («Το Ολοκαύτωμα 1933-45») των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπου εμφανίζεται μια χώρα με το όνομα Μακεδονία, μεταξύ της Ελλάδος και της Βουλγαρίας! Πέρα από τις εύλογες απορίες που δημιουργεί η παράλειψη της εξιστόρησης των εγκλημάτων των γερμανικών δυνάμεων κατοχής εναντίον της χώρας μας (το θέμα εξαντλείται με τη δημοσίευση δύο φωτογραφιών για τα Καλάβρυτα και το Δίστομο!) και η επιμονή μόνο στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων, Ο χάρτης αυτός αποτελεί ακόμα μια συνεισφορά στην προπαγάνδα των Σκοπιανών και των εδώ υπερασπιστών τους.
Όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ο αναγνώστης συγκρίνοντας τους χάρτες 1 και 2 που παραθέτουμε, ο αυθεντικός χάρτης της διαμόρφωσης των συνόρων, μετά τις νίκες των γερμανικών δυνάμεων, δεν έχει καμιά σχέση με αυτόν που δημοσιεύεται στη σελίδα 130 του σχολικού «βιβλίου» και οι δικαιολογίες του συγγραφέα κ. Κ. Σβολόπουλου, προέδρου του ιδρύματος Κ. Καραμανλή, είναι φαιδρές και άσχετες:
…Ο συγκεκριμένος χάρτης, για το Ολοκαύτωμα, απεικονίζει μια παράνομη, απ’ άκρου εις άκρον, ναζιστική Ευρώπη, στο πλαίσιο της οποίας συντελέστηκε το συγκεκριμένο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και η οποία ουδέποτε αναγνωρίστηκε από την Ελλάδα ή τη διεθνή κοινότητα. Αποτελεί ολίσθημα η απόδοση οποιασδήποτε αποδεικτικής αξίας στον παρανοϊκό αυτό σχεδιασμό. Το βιβλίο είναι αυτονόητα, στο σύνολό του, σαφώς και αταλάντευτα τοποθετημένο υπέρ των ελληνικών απόψεων για την ιστορία της Μακεδονίας…
Μα, αγαπητέ κ. Σβολόπουλε, μην κάνετε τον αφελή και μην προσπαθείτε να μας αποπροσανατολίσετε με αστείους χαρακτηρισμούς περί «παράνομης ναζιστικής Ευρώπης» (αλήθεια, τι σημαίνει αυτό;). Ουδείς σας κατηγόρησε γι’ αυτήν καθαυτή τη δημοσίευση του χάρτη, αλλά για την παραποίηση των στοιχείων του συγκεκριμένου χάρτη με ονομασίες που δεν υπήρχαν στο πρωτότυπο. Στον χάρτη σας αναγράφεται μια ανύπαρκτη «Γιουγκοσλαβία», η οποία διαμελίστηκε από τους Γερμανοϊταλούς και έπαυσε να υπάρχει ως κρατική οντότητα. Η ονομασία αυτή τοποθετείται στην περιοχή του Μαυροβουνίου (MONT = Montenegro = Μαυροβούνιο, στον αυθεντικό χάρτη 2), το ένα από τα τρία κράτη στα οποία διαμελίστηκε η Γιουγκοσλαβία (Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο).
Τέλος, εμφανίζεται μια χώρα «Μακεδονία» [που όπως και οι άλλες γύρω χώρες έχει από κάτω τον αριθμό 7.122, Εβραίων οι οποίοι είχαν προγραμματισθεί (;) να εξοντωθούν], όπως προανέφερα, η οποία καλύπτει τις περιοχές που είχαν παραχωρηθεί στη σύμμαχο του Άξονα, Βουλγαρία. Η περιοχή αυτή αποτελεί σήμερα το κράτος των Σκοπίων και ουδείς ναζιστικός χάρτης την αναφέρει, για τον απλούστατο λόγο, κύριε καθηγητά, ότι η «Μακεδονία» των Σκοπίων εφευρέθηκε μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από εκείνον τον αλήστου μνήμης δικτάτορα Ιωσήφ Τίτο και τους εμπνευστές της Βαλκανικής Ομοσπονδίας. Πριν από τον Πόλεμο, η περιοχή ονομαζόταν απλώς «Βαρντάρσκα Μπανοβίνα», δηλ. Περιφέρεια (Μπανοβίνα = διοικητική διαίρεση της προπολεμικής Γιουγκοσλαβίας) του ποταμού Βαρδάρη (=Αξιού).
Ισχυρίζομαι λοιπόν ότι ο χάρτης αυτός είναι κατασκεύασμα είτε πονηρών θιασωτών της Νέας Τάξης και της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, είτε ημιμαθών που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Έτσι δεν είναι, κ. καθηγητά;
[...]
Τα συμπερασματα για τις δικαιολογίες των Υπευθύνων του Βιβλίου, δικά σας!!
Πηγή: http://history-of-macedonia.com/wordpress/2010/11/19/biblio-3-lykeio/
vatopaidi.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου