Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Γεια σου ρε Αλαφούζο με τις ιστορίες σου... Έφτιαξαν νέα ιστορία στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας την άποψη των Τούρκων σφαγέων εκείνης της εποχής για την επανάσταση

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Αλαφούζος, «επιστημονικός σύμβουλος του ντοκιμαντέρ είναι ο κ. Βερέμης ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει τους καλύτερους Έλληνες ιστορικούς που κατέγραψαν την ιστορία του 1821». Σημείωσε πως το πρώτο επεισόδιο είναι μια περιγραφή που ξεκινά μετά την καταστροφή της βυζαντινής αυτοκρατορίας και φτάνει μέχρι τις πρώτες ημέρες της ελληνικής επανάστασης.

Είπε τέλος πως φιλοδοξία είναι να καλυφθεί όλη η ελληνική ιστορία ενώ ευχαρίστησε τον χορηγό – την Εθνική Τράπεζα - λέγοντας ότι χωρίς χρήματα από τους χορηγούς που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια δεν θα μπορούσαν να γίνουν τέτοιες δουλειές.

«Είναι μια συνολική δουλειά αναγνωστική και τηλεοπτική. Το 1821 είναι ένα κομβικό σημείο στη δημιουργία του ελληνικού κράτους και όλων μας. Είναι μια εντυπωσιακή εκπομπή, αλλά αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι η ποιότητα, το ήθος της δουλειάς» δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Θάνος Βερέμης.

«Αυτό που θα ακούσουμε για απολύτως πρώτη φορά είναι η άποψη της άλλης όχθης. Μας φέρνει την άποψη των Τούρκων εκείνης της εποχής για την επανάσταση. Ως τώρα τους Τούρκους τους είχαμε σαν διακοσμητικά στοιχεία αλλά όχι σαν υποκείμενα της ιστορίας» επισήμανε ο κ. Βερέμης.

«Το «1821» είναι ο μόχθος πάρα πολλών ανθρώπων επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Πιστεύαμε όλοι ότι μετά από 190 χρόνια (...) είναι ο καιρός ώριμος να πούμε την αλήθεια για την Επανάσταση και την καταγωγή του ελληνικού κράτους» υπογράμμισε από την πλευρά του ο συγγραφέας και παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ Πέτρος Τατσόπουλος.

Το πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ πρόκειται να προβληθεί την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στις 11 το βράδυ.

Ο Αλαφούζος φτιάχνει δικιά του ιστορία, όπως τον βολεύουν οι μπίζνες που θέλει να κάνει.
Πήγε να ρωτήσει τους Τούρκους να του πουν την γνώμη τους για την επανάσταση...
Λες και οι οπλαρχηγοί και οι Φιλική εταιρεία έκατσε να τους ρωτήσει να πάρει την γνώμη τους, αν θα έπρεπε ή όχι να κάνουμε επανάσταση. Χεστήκαμε για την γνώμη των Τούρκων, αν τους αγαπάς τόσο πολύ τράβα μείνε εκεί και κάνε τα ίδια που κάνεις εδώ αν μπορείς Αλαφούζο. Στο Βόσπορο θα σε πνίξουν οι Τούρκοι,με τις πολυπολιτισμικές παπαριές που πουλάς.
Του εύχομαι να βλέπει κάθε βράδυ τον ίδιο εφιάλτη... Τον Κολοκοτρώνη καβαλάρη, να τον κυνηγάει με σπαθί για να του κόψει το κεφάλι.. και αυτός να τρέχει γυμνός, χωρίς παπούτσια μέσα σε βάτα και αγκάθια...
Και πως γίνεται πάντα να υπάρχει και μια τράπεζα για χορηγός πίσω, από κάθε ισοπέδωση κουλτούρας, ιστορίας και ανθρώπων, δεν έκατσα ποτέ να το ερμηνεύσω γραπτώς, όπως θα ήθελα. Όχι ότι δεν μπορώ, ούτε γιατί φοβάμαι... Απλά βαριέμαι να τρέχω σε δικαστήρια,να δικάζομαι για κριτική σε μασόνους.. 
eglimatikotita.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου