Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Η αίσθηση της παρουσίας του Ιησού

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Έτι γαρ μικρόν όσον όσον, ο ερχόμενος ήξει και ου χρονιεί.
Ο δε δίκαιος εκ πίστεως ζήσεται." (Αβακούμ,Β,3)

Ο Χρήστος, πρώην χωροφύλακας,θα γνωρίζει τώρα όλη την αλήθεια για το Θεό. Πέρασαν κάμποσα χρόνια από τη μέρα που προστέθηκε στους πατέρες του. Ο Χρήστος αν και καθόταν στο άλλο άκρο της πόλης ερχόταν στον Άγιο Νικόλαο, όπου συναντιόμαστε μετά την εκκλησία και τα λέγαμε σαν πατριώτες και μακρινοί συγγενείς.

Κάθε φορά με καλούσε να πάμε στο σπίτι του για καφέ. Οι επισκέψεις στα σπίτια των συγγενών μετά την εκκλησία συνηθίζονταν παλιά στα χωριά μας. Ένιωθες μια ξεχωριστή χαρά να συναντάς τους δικούς σου ενώ ακόμα διατηρούσες την ευλογία της Εκκλησίας στην ψυχή σου.

Κάποια Κυριακή δέχθηκα την πρόσκλησή του και πήγαμε στο σπίτι του. Την ώρα που η κυρά του ετοίμαζε τον καφέ τον ρώτησα:

-Χρήστο, πιστεύεις στη μετά θάνατον ζωή;

Ο Χρήστος είχε πάθει δύο εμφράγματα.Οπωσδήποτε σκεφτόταν το θάνατο.

-Ποιος ξέρει αν υπάρχει ή όχι; είπε. Δεν γύρισες κανείς από εκεί να μας το πει.
-Ο Ιησούς, δε γύρισε ο Ιησούς;
-Ο Ιησούς είναι Θεός, είπε ο Χρήστος.

Η κουβέντα με το Χρήστο μου θύμισε την απάντηση που μου έδωσε κάποιος πρόεδρος δικαστηρίου. Είχε έρθει στην ανάκριση για πολλοστή φορά γιατί είχε μια διαφορά με έναν συνάδελφό του, που κρατούσε πολλά χρόνια, από τότε που κι οι δυο τους ήταν νέοι δικαστικοί πάρεδροι.

-Γιατί δεν τον συγχωρείτε; Γιατί δεν μιμείσθε το παράδειγμα του Ιησού; τον ρώτησα.
-Ο Ιησούς είναι Θεός, είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο Ιησούς για πολλούς άλλοτε είναι Θεός κι άλλοτε είναι άνθρωπος. Όταν είναι να τον μιμηθούμε τον θεωρούμε Θεό κι όταν είναι να εμπιστευθούμε στη Θεία Πρόνοια τον θεωρούμε άνθρωπο.

Είμαστε γεννημένοι να πιστέψουμε στο Θεάνθρωπο Ιησού, γιατί κι εμείς είμαστε δισυπόστατοι, αφού έχουμε σωματική και πνευματική υπόσταση και είμαστε σώματα και πνεύματα μαζί. Έχουμε σωματικές αισθήσεις και πνευματικές. Με τις σωματικές αισθανόμαστε τον αισθητό κόσμο και με τις πνευματικές τον πνευματικό.

Πόσο ήθελα να βοηθήσω τη μητέρα μου να αναπτύξει τις πνευματικές αισθήσεις της για να αισθάνεται και να ζει τον πνευματικό κόσμο, από τότε που η ασθένεια την καθήλωσε στο κρεβάτι για δύο χρόνια. Με τις πνευματικές αισθήσεις της θα ήταν ελεύθερη στον πνευματικό κόσμο, αντί να νιώθει σαν να την έχτισαν μέσα σ΄ ένα τσιμεντένιο κουτί.

Πιστεύω ότι αυτό θα γινόταν γιατί η μητέρα μου πίστευε με όλη τη δύναμη της καρδιάς της στο Θεό, στους Αγίους Αγγέλους Του και στους Αγίους της Εκκλησίας.
Η μητέρα μου είχε όπως λέει ο ψαλμός καρδίαν καθαράν και πνεύμα ευθές και το πνεύμα του Θεού κατοικούσε μέσα της.

Αυτός που έχει το πνεύμα του Θεού μέσα του γίνεται ένα πνεύμα με το πνεύμα του Θεού. Ο Άγγελος του Θεού, η χάρη του Θεού, του δίνει περισσότερα από αυτά που χρειάζεται. Ο Κϋριος είπε, ζητείτε τη βασιλεία του Θεού και πάντα ταύτα προστεθήσεται υμίν. Η αίσθηση της παρουσίας του Ιησού μας δίνει ό,τι χρειαζόμαστε.

Ετικέτες:
Αίσθηση παρουσίας Ιησού, σωματικές αισθήσεις , πνευματικές αισθήσεις, αισθητός κόσμος, πνευματικός κόσμος, καρδία καθαρά, πνεύμα Θεού, Άγγελοι Θεού
http://moschoblog.blogspot.com/2011/01/blog-post_13.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου