Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Όποιος σχεδιάζει... ύπουλα, σχεδιάζει καλά.

Από αύριο ξεκινά, σύμφωνα με τις εξαγγελίες τους, ο αγώνας των υπαλλήλων της ΔΕΗ κατά του ξεπουλήματος της εταιρείας για ένα κομμάτι ψωμί.

Η ΔΕΗ, ένας κολοσσός για τα δεδομένα της χώρας, με σημαντική στρατηγική θέση στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα της πατρίδας μας.

Μια εταιρεία που παρά την αφαίμαξη και το στραπατσάρισμα που προσπαθούν να της κάνουν, συνδικαλιστές, πολιτικοί και ανταγωνιστές ζει και βασιλεύει.

Και τώρα φθάσαμε στην τελική ευθεία για το ξεπούλημά της. Για ένα κομμάτι ψωμί. Όπως και του ΟΤΕ. Ξεπούλημα και διαμοιρασμός των ιματίων.

Και ποιος θα αντισταθεί άραγε. Οι "συνδικαλιστές"; Ας γελάσω. Μερικές κινητοποιήσεις για την τιμή των όπλων και για ένα καλύτερο "κουμπαρά" μετά την ηρωική αγωνιστική πτώση.

Γιατί δεν είναι τυχαίο που στις ανώτερες συνδικαλιστικές βαθμίδες, όπως και με τον ΟΤΕ, την ΕΘΕΛ και κάθε αντίστοιχη εταιρεία, οι εργατοπατέρες μπουκώνονται με διάφορα προνόμια. Παροχές σε χρήμα, (μεγάλοι μισθοί, μπόνους, μεγάλη ζωή) και σε κοινωνική ανύψωση (παρεούλα με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες). Έτσι όχι μόνο δεν έχουν να χάσουν τίποτα, αλλά είναι και δέσμιοι του συστήματος με την απειλή για ξεσκέπασμα του παράνομου πλουτισμού τους και της αναξιοκρατικής ανάδειξής τους. Ήδη οι μεγαλοδημοσιογράφοι, ανακάλυψαν έκπληκτοι (!!!) την ζωή όλων αυτών καθώς και την αδικία (!!!) που συντελείται σε βάρος συναδέλφων τους αλλά και των άλλων "απλών" εργαζομένων.

Θα θυμάστε βέβαια το "δωράκι" των 500 εκατομμυρίων δραχμών τη δεκαετία του '80 παρακαλώ, καθώς και εμβληματικές μορφές τύπου Πρωτόπαπα, Πανταγιά, Κολλά, Πολυζωγόπουλου, μέχρι τους σύγχρονους συνεχιστές τους Παναγόπουλο και ΣΙΑ.

Συνδικαλισμός χωρίς θυσίες. Χωρίς περικοπές μισθών από απεργίες, χωρίς καθημερινό άγχος για το μεροκάματο, με συμμετοχές σε Δ. Συμβούλια.

Σχεδιασμένα όλα εξ' αρχής σάπια, για απόλυτο έλεγχο όταν έρθει η στιγμή.

Καληνύχτα ΔΕΗ. Αποχαιρέτα το φτηνό ρεύμα που χάνεται. Και μην ανησυχείς. Οι συνδικαλιστές έχουν κάνει τα κουμάντα τους. Το πολύ πολύ, να αυξήσουν λίγο τους λογαριασμούς τους. Μπόνους για την ηρωική τους αποστρατεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου