Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

Είναι η αυτοκτονία της ανθρωπότητας, ο απώτερος στόχος της παγκοσμιοποίησης;

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Μερικοί δεν πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει ως στόχος η αυτοκτονία. Είναι δυνατόν, λένε, να επιδιώκει κανείς την αυτοκτονία;Σαν να είναι η αυτοκτονία κάτι έκτακτο, κάτι το οποίο επιχειρεί κανείς χωρίς να το σκεφτεί, κάτι ξαφνικό, απρόσμενο, απερίσκεπτο. Κάτι που διαρκεί μια στιγμή.

Κι όμως οι αμέτρητοι αυτοκαταστροφικοί δρόμοι που ακολουθεί ο περισσότερος κόσμος δεν είναι παρά μια μορφή αυτοκτονίας, που διαρκεί, που δεν είναι ξαφνική ούτε απερίσκεπτη, αλλά που γίνεται εν γνώσει του κόσμου που ακολουθεί τους δρόμους αυτούς, που είναι τόσο γνωστοί για την καταστροφικότητά τους, ώστε περιττεύει να τους αναφέρουμε.

Ο λόγος που γράφουμε γι΄ αυτό το θέμα δεν είναι για να αποδείξουμε τα αυταπόδεικτα. Ο λόγος είναι να προκαλέσουμε στον ευγενικό αναγνώστη να αναρωτηθεί, αν δεν το έχει κάνει ήδη, πρώτον με το μέρος τίνος είναι, με το μέρος της ζωής ή με το μέρος του θανάτου και δεύτερον τί κάνει για να υπερασπιστεί τη ζωή και να εμποδίσει αυτούς που οδηγούν την ανθρωπότητα στην αυτοκτονία, να επιτύχουν το στόχο τους.

Η παγκοσμιοποίηση επιτίθεται στα παιδιά, στο μέλλον της πατρίδος μας, πλήττει την πίστη που μας δίνει νόημα στη ζωή μας και μας αποκόπτει από τις ρίζες μας που μας δίνουν το αίσθημα ότι η ζωή μας δεν είναι στην τύχη. Όλα αυτά προσβάλλουν τη δύναμη αντιστάσεως που μας χάρισε ο Θεός για να νικάμε τη φθορά και το θάνατο.

Οι υγιείς δυνάμεις σε όλο τον κόσμο θα εγερθούν και θα κόψουν το δρόμο προς την καταστροφή. Η ζωή της ανθρωπότητας είναι στα χέρια του Θεού.

http://lagouvardospot.blogspot.com/2011/06/blog-post_19.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου