Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Αν η αλήθεια δεν μας αρέσει, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια…

Μόνο η Εθνική νικάει την Φινλανδία

Σοφία Βούλτεψη

Η δεύτερη στη σειρά νίκη της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ, στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, είναι και καλό και κακό νέο.

Καλό διότι μετά την Βοσνία, η ομάδα σημείωσε τη δεύτερη νίκη της, αλλά κακό διότι… νίκησε την Φινλανδία και μπορεί να ζητήσουν οι Φιλανδοί ως… εγγύηση την εθνική μας ομάδα!

Πολύ περισσότερο που στην ιστορία των μπασκετικών αναμετρήσεων μεταξύ των δύο χωρών, η Φινλανδία έχει χάσει έξι από τους οκτώ αγώνες.

Πάντως, ίσως αυτό να αποτελούσε μια (πόθεν μοι τούτο) λύση για τον υπουργό των Οικονομικών, που εξακολουθεί να αναζητεί τρόπο για να απεμπλακεί από την υπόθεση των εγγυήσεων.

Προς το παρόν, το μόνο από το οποίο γλίτωσε ο υπουργός, στέλνοντας και το ανάλογο μήνυμα προς τους επόμενους, είναι η πρόεδρος, αλλά και ολόκληρο το Γραφείο Παρακολούθησης του Προϋπολογισμού, που θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση, με σκοπό οι βουλευτές να ενημερώνονται για τα δημοσιονομικά από μια «ανεξάρτητη» επιτροπή.

Χθες αποδείχθηκε πως η κυβέρνηση δεν ανέχεται τις ανεξάρτητες επιτροπές, τα μέλη της οποίας μάλιστα προτείνει η ίδια!

Έτσι, μετά την εξουδετέρωση της ΕΛ.ΣΤΑΤ, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας (στο οποίο επίσης μετέχει η παραιτηθείσα κ. Μπαλφούσια), δεν έχει συνεδριάσει εδώ και πάνω από εννέα μήνες, εξουδετερώθηκε και η επιτροπή της Βουλής!

Όλα αυτά, την ώρα που οι ενδοκυβερνητικές κόντρες συνεχίζονται, πότε μεταξύ Ρέππα και Ραγκούση, πότε μεταξύ Λοβέρδου και Ξενογιαννακοπούλου και συνεχώς μεταξύ Βενιζέλου και του προκατόχου του Γ. Παπακωνσταντίνου, του οποίου τις επιλογές αμφισβητεί συνεχώς ο σημερινός υπουργός – ως γνωστόν, έχει αμφισβητήσει και την αύξηση του ΦΠΑ, δηλώνοντας πως απλώς εφαρμόζει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που βρήκε και δεν μπορούσε παρά να ζητήσει την ψήφισή του.

Και βέβαια, όλα αυτά, την ώρα που:

Ο Επίτροπος Ανταγωνισμού Αλμούνια προβλέπει διάλυση της Ευρώπης, αν τα μέλη της ευρωζώνης συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με τον ίδιο διαλυτικό τρόπο.

Ο Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT), εκτιμά ότι η κρίση χρέους όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά και θα απαιτηθούν νέα επώδυνα μέτρα σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν, ασκεί σκληρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη νομισματική της πολιτική και την αγορά κρατικών ομολόγων.

Η Άνγκελα Μέρκελ, σε κοινή συνέντευξή της με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Κοέλιο, επανέλαβε ότι η έκδοση ευρωομολόγων είναι «η λάθος απάντηση».

Και ο πρόεδρος της ΕΕ άλλαξε γνώμη και τώρα – αφού η Κομισιόν χαιρέτισε σχετική απόφαση της Ισπανίας και είχε και ο ίδιος συμφωνήσει – υποστηρίζει πως ο «χρυσός κανόνας» (η υιοθέτηση συνταγματικής διάταξης για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς), είναι «χρήσιμος, αλλά όχι απαραίτητος».

Μέσα σε ένα γενικό αλαλούμ, η μόνη ελπίδα ήταν η Ελλάδα να εργάζεται αποτελεσματικά και λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα και όχι φορομπηχτικά και καταστροφικά για τα εισοδήματα και την ύφεση μέτρα.

Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει και μετά φταίνε όλοι οι άλλοι – επιτροπές, αντιπολίτευση, διαφωνούντες.

Ευτυχώς που το Ευρωμπάσκετ διεξάγεται στη Λιθουανία. Αν οι αγώνες γίνονταν στην Φινλανδία, είναι αμφίβολο αν θα επέστρεφε η Εθνική μας, αφού μόνο αυτή κατορθώνει να την κερδίζει…

http://www.elzoni.gr/html/ent/080/ent.13080.asp

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου