Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Οδηγίες προς ναυτιλομένους

Δεν θα κάνω πολιτική δήλωση, εξ άλλου εγώ είμαι λίγο πιο Ευρωσκεπτικιστής από τον ...Farage. Αλλά και στην πραγματική και την εικονική μου ζωή συναναστρέφομαι με ανθρώπους που έχουν να πουν καλά και κακά για όλους.

Τα μαλλιοτραβήγματα και οι κατινιές μεταξύ υποψηφίων για την αρχηγία ενός κόμματος, δεν είναι κάτι καινούργιο (ούτε είναι κάτι ιδιαίτερα τιμητικό). Αλλά καμπάνια μεταξύ διαφορετικών κομμάτων, με βάση ποιος είναι χειρότερος, είναι τόσο της πλάκας που, αν γίνουν εκλογές, πολλοί θα πάνε για ψάρεμα.


Το έχω πει εδώ και καιρό ότι τα υφιστάμενα χρώματα και κόμματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή την θέληση του κόσμου. Τα ταξίματα του στυλ "λεφτά υπάρχουν" τα εμπεδώσαμε. Ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Καμμένος έχουν πει ότι λεφτά υπάρχουν. Απλά ο ένας είναι μνημονιακός με την αιτιολογία ότι είναι αναπόφευκτο και ότι η Ευρώπη σώζει, και ο Καμμένος εμφανίζεται ότι μάλλον δεν το συμμερίζεται.

Εγώ, χωρίς να κρύβομαι πίσω από σημαίες, είμαι από αυτούς που διάβασαν τα Μυστικά του Βάλτου, και τον Μάγκα. Κάπου στον Μάγκα, σελ. 28, λέει η Εύα: "Κάλλιο σωβινισμός παρά ξενομανία". Άλλοι καιροί ίσως;

Και Βυζαντινή ιστορία έχω διαβάσει, και θυμάμαι έναν δάσκαλο να μας λέει για το πώς το Βυζάντιο παρήκμασε επειδή διέλυσε την μεσαία τάξη του, από την υπερφορολόγηση, και αυτοκαταργήθηκε εκχωρώντας εμπορικά προνόμια σε Ενετούς και Γενουάτες. Αυτός ο δάσκαλος ήταν και αριστερός καραμπινάτος.

Τέλος, αν δεν κάνω λάθος, μπορεί και να λατίνεψαν λιγάκι οι Ρωμιοί της Πόλης στην προσπάθειά τους να κρατήσουν τους Τούρκους απ' έξω. Ο αριστερός δάσκαλος μας έλεγε ότι η υπόθεση ήταν χαμένη γιατί η πλέμπα είχε πλαντάξει από την υπερφορολόγηση...

Αν και δεν περνάει ο λόγος μου, προτείνω να μείνετε στην ουσία και στα πρακτέα, και κόφτε τις αλληλοκατηγορίες, εκτός του ότι διώχνουν την εκλογική σας βάση, θα σας εμποδίσουν να τα βρείτε.

Και μην ξεχνάτε, έχει πολλούς ψηφοφόρους, όλων των χρωμάτων, που δεν θέλουν φουρφούρια και ΑΠΕ και πράσινα άλογα και φουσκωμένους λογαριασμούς. Το γράφημα της δημοσκόπησης είναι παλιό, αλλά δεν έχει σημασία... Ο κόσμος ξέρει ότι έχουμε μπατιρήσει. Μην είστε σίγουροι ότι το έχει για χάρισμα το μαγαζί -- άσε που αμφιβάλλω ότι θα γίνουν εκλογές.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2012/03/blog-post_23.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου