Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Διάκριση

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Στα χρόνια του Ιησού αυτόν που είχε ακάθαρτο πνεύμα τον θεωρούσαν άρρωστο. Ο Ιησούς θεράπευσε την κόρη της Συροφοίνισσας που είχε ακάθαρτο πνεύμα. Τώρα έναν άνθρωπο με ακάθαρτο πνεύμα δεν τον θεωρούμε άρρωστο, ούτε προσευχόμαστε γι΄ αυτόν, όπως κάνουμε για έναν άρρωστο.

Το να μη βλέπουμε το ακάθαρτο πνεύμα σαν αρρώστια δεν είναι καλό για μας, επειδή μας εμποδίζει να δείξουμε κατανόηση, όπως πρέπει να δείχνει κανείς κατανόηση σε αρρώστους. Έτσι όμως δηλητηριάζουμε τη ζωή μας, επειδή διαρκώς ενοχλούμαστε από τις εκδηλώσεις των ακαθάρτων πνευμάτων.

Ο Απόστολος Παύλος γράφει στην επιστολή του προς τους Εφεσίους: "Πιστεύσαντες εσφραγίσθητε τω Πνεύματι της επαγγελίας τω Αγίω". Ο Απόστολος μιλώντας για το Άγιο Πνεύμα που λαμβάνουν οι πιστοί κατά το βάπτισμα χρησιμοποιεί το σύμβολο της σφραγίδας. "Σφραγίς δωρεάς Πνεύματος Αγίου".

Η σφραγίδα συμβολίζει την διάκριση και την επίγνωση της αόρατης παρουσίας του Θεού. Η ψυχή που γνώρισε τον Κύριον, γράφει ο άγιος Σιλουανός ο Αγιορείτης, "αισθάνεται αοράτως την παρουσία του Δημιουργού αυτής και μένει εν αυτώ αναπαυμένη σφόδρα και ηυχαριστημένη."

moschoblog.blogspot.gr

1 σχόλια:

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Ένας χρόνος ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ!
Ένα καινούριο είδος του λόγου, που δεν περιέχεται σε καμιά καλολογία, γεννήθηκε. Σας οφείλουμε ευχαριστίες γι΄ αυτό. Παρόλο που δεν έγινε καμιά προβολή, πιστεύω ότι το είδος αυτό θα το περιλάβει ο αισθητικός του μέλλοντος στην Αισθητική του.

Από μένα ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια διαρκής ευγνωμοσύνη για την φιλοξενία σας!
Ίσως δεν υπάρχει προηγούμενο αντοχής, υπομονής και ανοχής στις διαφορετικές απόψεις, στα λάθη και στις αβλεψίες.
Αυτό είναι φιλία!
Με αγάπη
Μόσχος Εμμανουήλ Λαγκουβάρδος

Δημοσίευση σχολίου