Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Αγωνιστική πινακοθήκη

Νισάφι πια με την απαισιοδοξία. Μπουχτίσαμε. Σήμερα η στήλη αφιερώνεται σε πρόσωπα που εμπνέουν και παραδειγματίζουν. Νέοι (κατά το μάλλον ή ήττον), οραματιστές, ιδεολόγοι και γεμάτοι κατανόηση (για τον εαυτό τους). Από καιρού εις καιρόν ελαφρύνουν τα στελέχη της ΕΜΑΚ από τον φόρτο των καθηκόντων τους και διασώζουν κι αυτοί: από την Ελλάδα έως τις φώκιες. Σώζουν και τα νυχτερινά κέντρα από τις αναδουλειές. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

1. Κρίτων Αρσένης. Αρτι αποχωρήσας από το κόμμα του Αντρέα, του Σημίτη και του ΓΑΠ. Ευρωβουλευτής, οικολόγος, ευαίσθητος. Αγανάκτησε από την πασοκάρα και τους βρόντηξε μια παραίτηση από εδώ ως τις Βρυξέλλες. Από ευρωβουλευτής δεν παραιτήθηκε. Θα πολεμήσει το σύστημα από τα μέσα. Θα αποδυναμώσει το γραφειοκρατικό τέρας της Ευρωβουλής εισπράττοντας κάθε μήνα τον μισθό του ευρωβουλευτή!

2. Γιάννης Βούρος. Πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πάντα ηθοποιάρα, νυν καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Οι Ελληνες κρατούσαν την αναπνοή τους, παρακολουθώντας τον επιβάτη του άρματος του Θέσπιδος να δίνει μάχη με τη συνείδησή του και να ψηφίζει (πάντα για τελευταία φορά) εθνωφελή Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα και εφαρμοστικούς νόμους, που έσωζαν ανά τρίμηνο την πατρίδα. Μια ζωή ζυμωμένη με αγώνες, αυτοθυσία και καίριες παρεμβάσεις -ειδικά στα ζητήματα της ΑΕΚ- δεν πήγε χαμένη. Επί των ημερών του στο ΚΘΒΕ αναμένουμε απίστευτη άνθηση του θεάτρου. Τόσο μεγάλη, ώστε ο Αισχύλος (ο αρχαίος) θα επιδιώξει να αναστηθεί για να του ζητήσει αυτόγραφο.

3. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Αυτοδημιούργητος δημεγέρτης, μανιώδης δουλευτής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ο πρώτος επιφανής νεοδημοκράτης που αναγνώρισε το δικαίωμα των πολιτών να καίνε την ελληνική σημαία. Προχτές, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, πήρε μια αντρίκεια θέση: τα ακίνητα πρέπει να φορολογούνται αναλόγως με την αξία τους κι όχι ανάλογα με το εισόδημα του ιδιοκτήτη. «Κι αν ο ιδιοκτήτης δεν έχει λεφτά, να πουλήσει!» είπε ο τολμητίας αιώνιος έφηβος, ο οποίος διασπείρει τον λόγο τον αληθή στα αναρίθμητα πάρτι τα οποία διοργανώνονται ανά την επικράτεια.

Στη φωτό είναι σκεπτικός διότι σκέφτεται το μέλλον της πατρίδος.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου