Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Εξωκοινοβουλευτική Δεξιά

Ο ελληνικός λαός είναι σοφός και επιδιώκει με κάθε τρόπο την αναψυχή του. Γι' αυτό οι Ελληνες τοποθετήθηκαν με άκρως χιουμοριστικό τρόπο και ευθυκρισία στις εκλογές του 2012. Ανοιγόκλεισαν τους διακόπτες της παροχής ισχύος στα κόμματα με μαεστρία που θα ζήλευε κι ο ίδιος ο Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Σκέφτηκε η πολύπειρη κοινωνία μας: «Αφού η ευημερία εντός μνημονίων κείται... μακράν, ας κάνομεν τουλάχιστον ολίγον χαβαλέ για να σκάσει το χειλάκι μας». Τοιουτοτρόπως συνέθεσαν ευφάνταστα το ψηφιδωτό της νέας Βουλής και έθεσαν εκτός αυτής τον Γεώργιο Καρατζαφέρη και τον αξιοπρόσεκτο σχηματισμό του (ΛΑΟΣ τον λέγανε, αν ενθυμούμαι καλώς). Σημειωτέον, ο ΛΑΟΣ είναι ο πρώτος πολιτικός φορέας που συνέλεγε τμήμα των εσόδων του μέσω της διάθεσης γραβατών, οι οποίες ήταν κεκοσμημένες με το έμβλημα που παρέπεμπε στο κόμμα. Οι μανιώδεις συλλέκτες Αθηνών και περιχώρων ματαίως προσπαθούσαν να εντοπίσουν εκτός από τις κομματικές γραβάτες και άλλα ενδύματα ή εσώρουχα με το λογότυπο του καρατζαφέρειου φορέως. Εις μάτην. Ο ΛΑΟΣ μόνο γραβάτες, σημαιούλες και καρφιτσούλες για το πέτο είχε κυκλοφορήσει στην πολιτική πιάτσα.

Χα χα χα!

Ο πρώην βουλευτής Γεώργιος Καρατζαφέρης είναι ένας άνθρωπος γεννημένος για τηλεόραση. Λαϊκός, ανοιχτόκαρδος, ευφυολόγος, καλαμπουρτζής. Η κατεστημένη σνομπαρία των ακαδημαϊκών, μεγαλοαστών και «θεσμικών» πολιτικών ενίοτε χρειάστηκε τις υπηρεσίες του, αλλά ουδέποτε συμπάθησε τα χνώτα και το στιλ του. Αυτοί, μάλλον, ήταν μερικοί από τους καθοριστικούς λόγους που η λαϊκή ετυμηγορία έστειλε τον κύριο Γιώργο στον φυσικό του χώρο. Εκτός Κοινοβουλίου και εντός τελεβιζιόνας, που τόσο πολύ του πάει. Καλό θα του κάνει του προέδρου. Θα απαλλαγεί από τα ειρωνικά χαμόγελα, τα φαρμακερά, εκείνα που στοιχειώνουν ακόμα τις μέρες και τις νύχτες του. Θα είναι επίσης καλό για τον κ. Καρατζαφέρη να μην ξαναδεί τη Ν.Δ. ούτε με κιάλια, διότι ενδέχεται να ξαναδεί το χαμόγελο του κ. Βορίδη, που σχολίαζε στις 21 Μαΐου 2012 με τρόπο γοερό: «Κοίταξε, κύριε Σαμαρά, τα γελάκια του Βορίδη και περίμενε το βράδυ των εκλογών που θα έχεις χάσει. Και να θυμάσαι αυτό το γέλιο το ειρωνικό, το οποίο υπέστην για έξι χρόνια!»

Εξι χρόνια «λούστηκε» το χαμόγελο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη ο πρώην βουλευτής Καρατζαφέρης. Δεν χρειάζεται κι άλλες τραυματικές εμπειρίες...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου