Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Διασώσαμε την Eurobank που έδινε 1300 ευρώ μεροκάματο στα υψηλόβαθμα στελέχη της.

Όταν ο πρόεδρος της Ισλανδίας έλεγε σε συνέντευξή του στο AL JAZEERA και στην Deutsche Welle ότι δεν φέρθηκαν στον Βορρά στις τράπεζες διαφορετικά από ότι σε μια οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση, είχε σίγουρα υπόψιν του το παράδειγμα της Ελλάδας που έμεις φερόμαστε στην τραπεζική ιδιοκτησία με όρους Εθνικής κυριαρχίας.

Τι είναι η πατρίδα μας τελικά: Μην είναι η Eurobank;


Μπορεί και να είναι.

Η Ελληνική εξάρτηση προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τον μηχανισμό παροχής ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδος (ELA), ήταν 115 δις ευρώ.

Από τα 115 δις οφειλών, χρωστούσαν 30 δις ευρώ η Εθνική και άλλα τόσα η Eurobank, 22 δις η Alpha, και 24 δις η Πειραιώς.

Σύνολο 106 δις, το 92% της εξάρτησης ολόκληρου του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με εγγυήσεις του Ελληνικού Κράτους.

Ειδικότερα η Eurobank είχε το καλοκαίρι του 2012 χρηματιστηριακή αξία 300 εκ. και είχε λάβει (μέχρι τότε) κρατικό χρήμα 3.97 δις ευρώ.

Οι Έλληνες τραπεζίτες οι οποίοι ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΑΝ στις τράπεζες τους (επενδύαμε εμείς), έδιναν όμως αστρονομικούς μισθούς στα στελέχη τους. Τα οποία σε κάθε ευκαιρία κουνούσαν το δάκτυλο στην Ελληνική κοινωνία για την αδυναμία πληρωμής της κάρτας των 1000 ευρώ.


Σύμφωνα με το επίσημο ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας της 10ης Ιουνίου 2013, όπου δημοσιεύονται αναλυτικά οι αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών της και των μελών των Οργάνων της, οι μεικτές ετήσιες αποδοχές του προέδρου του ΔΣ είναι 351.667 ευρώ, του νομικού συμβούλου 344.285 ευρώ, του διευθύνοντος συμβούλου 255.921 ευρώ, των αναπληρωτών διευθυνόντων συμβούλων 245.000 εως 260.000, ενώ των γενικών διευθυντών από 278.263 ευρώ έως 384.591!


Αυτές είναι αμοιβές των στελεχών της Eurobank όταν την έριξαν στα βράχια, γιατί ως γνωστόν η τράπεζα έχει περάσει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, λόγω αδυναμίας της να προχωρήσει με ίδιες δυνάμεις σε ανακεφαλαιοποίηση της.

Οι New York Times, στις 25 Ιουνίου 2013 σε άρθρο τους με τίτλο "To Ελληνικό σχέδιο μπορεί να ανταμείψει ορισμένα τραπεζικά στελέχη" το οποίο οι τραπεζίτες, η Ελληνική κυβέρνηση και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθρότητας αρνήθηκαν να σχολιάσουν έγραφαν μεταξύ άλλων:

«Σε αυτές τις άλλες χώρες, όμως, τα ανώτερα στελέχη των τραπεζών εκδιώχθηκαν και, σε ορισμένες περιπτώσεις, διώχθηκαν ποινικά για τις αποφάσεις τους περί δανειοδότησης που βοήθησε στην ανατροπή των ιδρυμάτων τους»

Ολόκληρο το Ενημερωτικο Δελτίο μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας ΕΔΩ

lefteria-news.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου