Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Θα δούμε και τη σικελική λουπάρα στην ηθικά και οικονομικά χρεοκοπημένη Ελλάδα των μνημονίων;

"Τα φορτηγά με τις σαμπάνιες, τα νοικιασμένα πολυτελή τζιπ και οι ρεζερβέ ξαπλώστρες στην παραλία - Ο εκ των βασικών κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Energa - Hellas Power ξόδεψε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να ευχαριστήσει τους εκλεκτούς του καλεσμένους. Τέσσερις πολυτελείς βίλες των 2.500 ευρώ τη βραδιά, τέσσερα θηριώδη τετράτροχα με κόστος 7.500 ευρώ την εβδομάδα, ένα φορτηγό ανεφοδιασμού εκλεκτών αλκοολούχων ποτών, προσωπικός σεφ και ρεζερβέ πρώτη ξαπλώστρα - κύμα για τριάντα καλεσμένους του στα πανάκριβα μπιτς μπαρ-ρεστοράν του νησιού." Αυτά διαβάζαμε έκπληκτοι στις 12 Ιουλίου ότι διαδραματίστηκαν στη Μύκονο.

Και μερικούς μήνες νωρίτερα, την Πρωτοχρονιά ένα άλλο ρεπορτάζ στις κοσμικές στήλες μας πληροφορούσε ότι "Πάνω από 300 άτομα έδωσαν το παρόν στο υπέρλαμπρο πάρτι που έκανε στη βίλα του στην Παλαιά Πεντέλη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Βασίλης Μηλιώνης, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για το σκάνδαλο της Hellas Power και τον οποίο βαρύνουν βαρύτατες κατηγορίες."

Ενδιάμεσα, στις αρχές Μαρτίου, διαβάζαμε ότι "Σε δίκη για βαριά κακουργήματα, που επισύρουν ποινές ακόμα και ισόβιας κάθειρξης, παραπέμπονται να δικαστούν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών 19 άτομα, που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο εκατομμυρίων με τους παρόχους ενέργειας Energa και Hellas Power. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δυο εταιρίες ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας (το γνωστό χαράτσι) για λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά δεν απέδιδαν τα χρήματα αυτά στο δημόσιο με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημία η οποία εκτιμάται στα 270 εκατομμύρια ευρώ. Οι κατηγορούμενοι φέρονται επίσης να επιχειρούσαν να εξαφανίσουν τα χρήματα από τους φόρους, τοποθετώντας τα πόσα σε λογαριασμούς τους στο εξωτερικό."

Κι ένα χρόνο νωρίτερα διαβάζαμε για αλληλογραφία διευθυντή μεγάλου εκδοτικού Συγκροτήματος με τον έτερο βασικό κατηγορούμενο του σκανδάλου Αχ. Φλώρο, για το ποιος θα διοριστεί διευθύνων σύμβουλος στο ΔΕΣΜΗΕ.

Εύλογα λοιπόν θα απορούσε κανείς: πώς γίνεται να παραπέμπεται κάποιος σε δίκη για κακούργημα και να διασκεδάζει ξένοιαστος στη Μύκονο; Ίσως ήταν βέβαιος πως "θα πέσει στα πολύ μαλακά", καθώς είχε καλό δικηγόρο: το Μάιο στο δικαστήριο εμφανίστηκε ως συνήγορος υπεράσπισης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ενώ, εντελώς ίσως συμπτωματικά, ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δεν παρέστη στη δίκη ως πολιτική αγωγή για να υπερασπιστεί το συμφέρον του δημοσίου.

Φθάνουμε έτσι στις αρχές Νοεμβρίου, οπότε διαβάζουμε στο αστυνομικό ρεπορτάζ: "Τον απόλυτο τρόμο έζησε ένας 50χρονος δικηγόρος το πρωί, όταν έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, άγνωστοι δράστες τον πυροβόλησαν στο πρόσωπο για να τον ληστέψουν. Όλα ξεκίνησαν στις 7.30 το πρωί, όταν ο Γιώργος Αντωνόπουλος, ο οποίος εργάζεται ως δικηγόρος στην Εθνική Τράπεζα και είναι, μεταξύ άλλων, γνωστός από τη συμμετοχή του στη δίκη της «17 Νοέμβρη», βγήκε από το σπίτι του και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν την επιβίβασή του τουλάχιστον δύο δράστες του είχαν στήσει καρτέρι, κρυμμένοι στις φυλλωσιές που υπάρχουν στον έξω χώρο του σπιτιού. Οι δράστες τον απείλησαν με όπλα και δεν δίστασαν να τον πυροβολήσουν, σχεδόν εξ επαφής στο πρόσωπο. Στη συνέχεια του άρπαξαν τον χαρτοφύλακα που είχε ανά χείρας με ένα σεβαστό χρηματικό ποσό το οποίο σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ξεπερνούσε τις 30.000 ευρώ και προορίζονταν για έξοδα του γραφείου του και ακολούθως εξαφανίστηκαν. Αιμόφυρτος και σοκαρισμένος, βρήκε το κουράγιο να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του και να κατευθυνθεί μόνος τους στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για τις πρώτες βοήθειες."

Μέχρι εδώ η είδηση μοιάζει σαν ληστεία, αλλά μάλλον δεν ήταν έτσι, καθώς το θύμα ήταν ο δικηγόρος του ΔΕΣΜΗΕ που χειριζόταν την υπόθεση Energa-Hellas Power. Όπως λοιπόν αποκάλυψε στις 18/11 στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής ο βουλευτής του Σύριζα Θανάσης Πετράκος, ο δικηγόρος έστειλε στο ΔΕΣΜΗΕ επιστολή, θεωρώντας ότι η δολοφονική επίθεση σχετίζεται με την υπόθεση Energa-Hellas Power και κατονομάζοντας ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης τον Άρη Φλώρο. Την επιστολή δημοσίευσε χθες ο ιστότοπος stokokkino.gr, και από εκεί την αναδημοσιεύουμε, καθώς θεωρούμε ότι αποτελεί μνημειακή απόδειξη πως στην ηθικά και οικονομικά χρεοκοπημένη Ελλάδα των μνημονίων θα φθάσουμε να δούμε μέχρι και τη λουπάρα, το αγαπημένο όπλο της σικελικής μαφίας.

Όπως λοιπόν αναφέρει η επιστολή, "Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014 και κατόπιν παρακλήσεως του συναδέλφου μου κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου, συναντήθηκα με τον κ. Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος, παρουσία του ως άνω συναδέλφου μου ...". Δεν είναι μόνο ο Βορίδης συνήγορος υπεράσπισης, δικηγόρος κατηγορουμένου είναι και ο Τάκης Μπαλτάκος, πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης και δεξί χέρι του Σαμαρά, συνομιλητής του Κασιδιάρη στο περίφημο βίντεο.

Έχουμε λοιπόν μια καραμπινάτη υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος 270 εκατομμυρίων ευρώ από το ΔΕΣΜΗΕ, για την οποία το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη 19 άτομα με ποινές έως ισόβια, αλλά κατηγορούμενοι το διασκεδάζουν, διευθυντής Συγκροτήματος ενδιαφέρεται για το διορισμό διευθύνοντα στο ΔΕΣΜΗΕ, ο Υπουργός Οικονομικών δεν εμφανίζεται ως πολιτική αγωγή και την υπεράσπιση αναλαμβάνουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ. Οπότε το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι "τι άλλο θα δουν τα μάτια μας σ' αυτή την υπόθεση;" Ποιοί πραγματικά καταληστεύουν αυτή τη χώρα; Αυτό περιμένουμε απ' τη δικαιοσύνη να βρει και να αποδείξει. Υπάρχει Έλληνας Αντόνιο Ντι Πιέτρο; Ή Ελληνίδα;

greeklignite.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου