Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτα ο μαθητής... για να κρυβόμαστε από πίσω;

Από μεγάλα λόγια χορτάσαμε.
Από παρελάσεις στα κανάλια (τις μόνες που ούτε λόγο κάνουμε να καταργήσουμε) το ίδιο.
Προκάτ ερωτήσεις, έτοιμες απαντήσεις.
Στη Μαρέττα φταίγαν οι επαπειλούμενες, στην Άννα φταίνε οι αποσπάσεις στους δεσποτάδες.
Κι από κει και πέρα τίποτε δεν άλλαξε, τίποτα δεν θ΄αλλάξει.
Όσοι ήταν να πάρουν τοποθετήσεις, αποσπάσεις, και λοιπές δημοκρατικές διαδικασίες θα τις πάρουν όπως πριν. Οι υπόλοιποι θα κυνηγούν και θα κυνηγούνται.

Ολόκληρο νόμο φτιάξαν που το μόνο που άλλαζε ήταν ο "μέντορας" και η κατάργηση των κοινωνικών κριτηρίων και το φέραν σαν κοσμογονία και ολόκληρη ΟΛΜΕ που τάχα ο νόμος ήταν απαράδεκτος, έσπευσε ασθμαίνουσα να ψέξει την υπουργό γιατί δεν εφαρμόζει το νόμο στις τοποθετήσεις και αφήνει τους πολύτεκνους για φέτος μπροστά.
Αλλά τι άλλο θα τους πειράξει. Τα ποσοστά ρουσφετιών παραμένουν ίδια. Αυτό που άλλαξε είναι αυτοί που είχαν τα λιγότερα πριν, τώρα έχουν τα περισσότερα αφού άλλαξε η κυβέρνηση. Δημοκρατικές διαδικασίες κι όλοι ευχαριστημένοι.
Τρεχάτε εκπαιδευτικοί, άνθρωποι επιστήμονες, οικογενειάρχες ή μη, με μια θέση στην κοινωνία και έναν "εγωισμό". Ξεφτηλιστήτε στον καθένα "παράγοντα" που αφού σας παίρνει 20 ευρώ για να τον ψηφίσετε μετά σας λέει πως δεν γίνεται γιατί το υπουργείο πιέζει, ή γιατί έτσι είναι το "καλό" της υπηρεσίας.
Θέλετε παραδείγματα;
Σύμφωνα νε το νέο νόμο αλλάξαν οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων. Ο νέος προϊστάμενος, ίσως της πιο ρουσφετολογικής διεύθυνσης της Ελλάδος, θεωρούνταν εδώ και έξι μήνες δεδομένος, τουλάχιστον από 5 "συνδικαλιστές" διευθυντές.
Προκηρύχθηκαν οι θέσεις, γίναν οι μοριοδοτήσεις, ο συγκεκριμένος πίσω. 'Ερχεται η συνέντευξη, πάει μπροστά, αλλά όχι όσο πρέπει. Και δεν ξέρω γιατί, αυτός που θα μπορούσε να του πάρει τη θέση διάλεξε άλλη διεύθυνση. "Ίνα πληρωθή το ριθέν..."
Άλλα:
"Συνδικαλιστές" διευθυντές. Με τα 20 ευρώ που λέγαμε τους κάνετε μάγκες και μετά ότι πει ο "συνδικαλιστής" προϊστάμενος που είναι οι non paper εντολές του υπουργείου κόντρα στους νόμους και τις Υ/Α αλλά και στα κροκοδείλια δάκρυα της ΟΛΜΕ τους. Πιέσεις, απειλές και εκβιασμοί από τους "συνδικαλιστές" διευθυντές κάθε χρώματος για μούγκα στη στρούγκα.
Εν τω μεταξύ όποιον θέλουν τον τοποθετούν ή τον αποσπούν κι όποιον δεν θέλουν "πρέπει πρώτα να συμπληρωθεί το κενό και μετά θα φύγεις¨για το καλό της υπηρεσίας βεβαίως βεβαίως.
Γίνεται κάποιο σχολείο ξαφνικά ολοήμερο και πως βρίσκονται σε μια νύχτα οι θέσεις. Η υπηρεσία δουλεύει νυχθημερόν.
Διευθυντής σχολείου, από την πρώτη κι όλας μέρα ενημερώνει συγκεκριμένους καθηγητές για θέση σε άλλο σχολείο και την παίρνουν χωρίς να το μάθει κανείς κι ας υπάρχουν ένα σωρό στη "ΔΙΑΘΕΣΗ".
Το ίδιο ενώ υπάρχουν κενά δεν δίνονται λειτουργικά, για να τοποθετηθούν οι αποσπάσεις.
Αν μπορούσε κάποιος από αυτούς τους ταλαίπωρους  τους παράγοντες να μας πει πόσο τρελλαμένοι είναι αυτή την εποχή από τα τηλέφωνα υπουργών, βουλευτών και τοπικών οτιδήποτε θα τους λυπώμασταν. Βρε ουστ...
Και μόνο που τα σκέφτομαι και τα γράφω σιχάθηκα.
Πρώτα ο μαθητής... ψηλά κι αγνάντευε.

5 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Ευχαριστούμε το:
http://ksipnistere.blogspot.com/
για την ανάρτηση.

Διαχειριστής είπε...

Ευχαριστούμε το:
http://ideopigi.blogspot.com/
για την ανάρτηση

Διαχειριστής είπε...

Ευχαριστούμε
http://www.freezlo.gr/
για την ανάρτηση

Διαχειριστής είπε...

Ευχαριστούμε το:
http://www.roufianos.com/
για την ανάρτηση

Unknown είπε...

Κρίμα που έχουν αρχίσει τα σχολεία εδώ και ένα μήνα και ακόμα όλα είναι στον αέρα. Που να αρχίσουν και οι κρίσεις για διευθυντές.

Δημοσίευση σχολίου