Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Μη φοβάσαι την πείνα, αλλά την ψυχρότητα προς το Θεό

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Μη φοβάσαι την πείνα αλλά την ψυχρότητα προς το Θεό. Σήμερα η κοινωνία μας είναι όμηρη ανθρώπων με ψυχρή πίστη ή και χωρίς καθόλου πίστη στο Θεό.

2. Δεν μας φοβίζει η πείνα γιατί την ζήσαμε. Μας φοβίζει η ψυχρότητα στην πίστη και η αθεϊα τους.

3. Αντί να συμβάλουν στην συνοχή της κοινωνίας κάνουν ό,τι μπορούν να ευτελίσουν τις αξίες μιας υγιούς κοινωνίας. Αν δεν τους εμποδίσει κανείς η κοινωνία μας θα καταστραφεί.

4. Από μικρό παιδί έβλεπα σαν ένα θαύμα το ότι δεν πεθάναμε από την πείνα. Δεν πεθάναμε από την πείνα ακόμα κι όταν φύγαμε στα βουνά για να γλιτώσουμε από τους Γερμανούς.

5. Από παιδιά ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τους άλλους. Οι έξυπνοι κατά κόσμον, ηλίθιοι δε κατά Θεόν, νομίζουν ότι μπορούν να ζούν μόνοι τους χάρις στις περιουσίες τους και στα χρήματά τους.

6. Από παιδιά ξέρουμε ότι αν η κοινωνία μας καταστραφεί κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από πείνα ή από τη μαζική βία που θα εξαπολύσει η διάλυση της κοινωνίας.

7. Αγωνιούμε για την καταστροφή της κοινωνίας μας.

8. Η αγωνία για την κοινωνία υπήρχε ανέκαθεν. Οι μαθητές του Κυρίου αγανάκτησαν για το χυμένο μύρο που θα μπορούσε να πουληθεί και το αντίτιμό του να δοθεί στους φτωχούς.

9. Ο Ιησούς τους είπε, ότι η γυναίκα αυτή που διέθεσε το μύρο έκανε έργο καλό προς τον Κύριον. Ήταν μια έμπρακτη απόδειξη της αλήθειας της Διδασκαλίας του Ιησού. Η γυναίκα διέκρινε το πολυτιμότερο από το ευτελέστερο. Πολυτιμότερη είναι η βασιλεία του Θεού.

10. Ζητείται πρώτον την βασιλείαν του Θεού και πάντα ταύτα προστεθήσεται υμίν, διδάσκει ο Κύριος. Και η γυναίκα που μύρανε τον Κύριον έκανε πράξη τη Διδασκαλία Του. Έργον καλό ηργάσατο εις εμέ, είπε ο Ιησούς στους μαθητές Του.

11. Ο Θεός προέχει. Απομακρυνόμενοι απ΄ το Θεό χάνονται και οι αξίες που στηρίζουν την κοινωνία. Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο γίνεται λύκος, δίχως την πίστη στο Θεό.

12. Με την αγάπη του Θεού και του πλησίον έχουμε κοινωνία μεταξύ μας και δεν φοβούμαστε την πείνα. Το χυμένο μύρο είναι εις μαρτυρίαν αιώνια ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχουν καρδιές που διακρίνουν το πολυτιμότερο από το ευτελέστερο και πάνω από όλα την αγάπη για τον Κύριον ημών Ιησού Χριστό.

13. Ως επιστέγασμα της πράξης αυτής έρχονται τα λόγια του Αποστόλου Παύλου στην προς Φιλιππισίους επιστολή του: «Αδελφοί, χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε. Πάλιν ερώ χαίρετε. Το επιεικές υμών γνωσθήτω πάσιν ανθρώποις. Ο Κύριος εγγύς.»

(Να χαίρεστε πάντοτε με τη χαρά που δίνει η κοινωνία με τον Κύριον. Θα το πω και πάλι, να χαίρεστε. Σ’ όλους σας να δείχνετε την καλοσύνη σας. Ο Κύριος είναι κοντά (αν έχετε καλοσύνη μεταξύ σας).

15. «Ο Χριστός είναι η οδός, που μας ανασύρει από την υποταγή μας στο βασίλειο του σκότους.» (B.Lambert).

http://moschoblog.blogspot.com/2011/03/1.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου